7. Zmizel katův šleh, hnědá a bílá omáčka
Tradicionalisti sice zaplakali, ale pravda je taková, že tato jídla by měla patřit ke vzpomínkám nebo do restaurace konceptu retro. Nic proti UHO, ale není od věci, když pokrm nekraluje každé hospodě.
8. Revoluce v nabídce jídel: objev sezonních surovin
Zdeněk zásadním způsobem změnil náhled na to, co se v restauracích nabízí. Dřív byla nabídka jídel stejná, jak je rok dlouhý. Třicet druhů salátů, i když venku mrzne, jako když praští, hovězí vývar a zabijačkové hody v tropických vedrech, to patřilo k běžné praxi. Šéfkuchař ale pro dobro všech přinesl objevnou metodu sezonních potravin, a tak se jídelní lístek i několikrát do roka obměňuje podle toho, co zrovna roste, co se sklízí nebo na co máme chuť.