Dám mu pokoj, než Anička zemře, řekl Novotný o Slováčkovi. Je to hnus, reaguje Felix

Jedna fotka Felixe Slováčka s šéfkou komunistů Kateřinou Konečnou způsobila na sociální síti X bouři. Ne však kvůli obsahu, ale kvůli reakci řeporyjského starosty za ODS Pavla Novotného. Ten známého saxofonistu označil za „debila“ a vyhlásil, že mu na rok a půl dává klid, protože to mu zemře dcera Anička, která bojuje s rakovinou. Slováček Expresu řekl, že se vyjadřovat nebude, protože cokoliv by k Novotnému řekl, nebylo by to slušné. Peprnou reakci jsme získali i od Pavla Novotného.

„Felix byl vždycky debil. Dávám mu pokoj asi rok a půl, co vím, že mu zemře dcera. Anička, bohužel, nemá žádnou šanci. Ale tohle přehnal,“ napsal Pavel Novotný.

Okamžitě se na něj snesla ostrá vlna kritiky ze všech stran, dokonce i těch politických. Například poslanec za hnutí ANO Martin Kolovratník Novotnému vzkázal, že to „totálně podělal“ a ať mu napíše, kdy a kde se potkají, protože mu prý Kolovratník „strašně moc dá do držky“.

Pavel Novotný je za svou poznámku o Aničce Slováčkové terčem kritiky.

Expres.cz se obrátil na samotného Felixe Slováčka. Z jeho hlasu bylo znát, že ho obsah komentáře Pavla Novotného zasáhl.

„Já na takové lidi, jako je on, nebudu vůbec reagovat. To, co napsal, je ošklivé, velmi ošklivé a divím se, že něco takového vůbec vypustí. Cokoliv bych k tomu řekl, to by nebylo slušné. Normální člověk tohle neudělá,“ vzkázal nám Felix.

Anna Slováčková, Felix Slováček a Felix Slováček mladší

Redakce hovořila také se starostou pražských Řeporyjí. Ten si i nadále stojí za svým názorem na Slováčka, uznal nicméně, že poznámky k jeho dceři se měl zdržet.

„Felix ať jde do pr*ele, Aničce jsem se omluvil. Jste všichni moc přecitlivělí,“ vzkázal nám Novotný a odkázal nás na omluvu, kterou zveřejnil na sociální síti X.

„Tak já se tedy omlouvám, za zcela nevhodný tweet týkající se rodiny Slováčkovy (Slováček s Patrasovou prostě, neumím to skloňovat). A jděte na týden do pr*ele. Omlouvám se upřímně a nesmírně svého tweetu lituji,“ napsal.

Zároveň ale sdílel několik dalších komentářů, ve kterých svoje slova omlouvá tím, že podle něj stejně všichni vědí, jak na tom Anička Slováčková je.

Pavel Novotný

Novotného komentáře je plná diskuze také pod posledními příspěvky Petra Fialy, jelikož starosta Řeporyjí hájí barvy jeho ODS, dokonce spolu z minulosti mají společné selfie. Otázkou je, zda bude premiér situaci nějak řešit.

V minulosti dostal z ODS vyhazov například Václav Klaus mladší za to, že francouzského prezidenta Macrona přirovnal k Hitlerovi.

Fotogalerie