9. Osvěta
Šéfkuchař razantně obrátil naruby smýšlení konzumentů i majitelů restaurací. Nejdřív to byl sice šok, když přišel s teorií, že do těstovin nepatří kečup, kukuřice, salám a česnek, nýbrž Ital si vystačí s málem, ale nakonec... vyhrávají všichni. Strávníci si pochutnají a majitelé dokonce ušetří. Navíc Pohlreich upozornil, že eidam nepatří do každého jídla, že pokrmu nemusí být jako pro armádu, že „piccolo“ neexistuje a další desítky mouder.
10. Otevřeně se pustil do nemožných kuchařů
Zdeněk povýšil sprostá slova, když jimi účelně mířil na nechápající nebo nezasvěcené. Nakonec – oproti svému vzoru Gordonu Ramseymu – byl ještě mírný a nikdy to nepřesáhlo hranici slušného chování. Jeho nadávky nebyly samoúčelné, ale dobře mířené.