Sedmdesátiletý herec a zpěvák o práci rozhodně nouzi nemá. S kapelou Yo Yo Band má už plný diář až do poloviny příštího roku a navíc se pravidelně objevuje ve veleúspěšném seriálu Ohnivé kuře, kde ztvárňuje roli pomocného kuchaře.
Nějak podobně ale začínala i jeho kariéra v divadle, kde tehdy pracoval jako kulisák. A ačkoliv i díky této zkušenosti je dneska tam, kde je, před mnoha lety si moc vyskakovat nemohl. Alespoň, co se peněz týče.
„V Praze byla jedna vyhlášená čínská restaurace, kde jsme si jednou za čas objednali stůl, a já tam za večeři utratil celou zálohu na výplatu kulisáka, kterého jsem tenkrát dělal v Národním divadle. Takže jsem dalších čtrnáct dnů živořil, ale stálo to za to,“ svěřil se Tesařík na křtu kuchařky Viet Anh Doana s tím, že asijské kuchyni zůstal věrný i po revoluci.
„S vietnamskou kuchyní jsem se pořádně seznámil až po roce 1989 a nejvíc v tržnici Sapa, do níž chodím za výbornými vietnamskými venkovskými jídly – taštičkami, masem, polévkami a řadou dalších gastronomických skvostů. Právě tam jsem objevil také senzační kuřecí pařátky, to je báječná pikantní záležitost, která mi byla dlouho utajena,“ přiznal se herec, který dneska ale naštěstí kvůli jednomu obědu nemusí měsíc živořit.
Fotogalerie |