Zpočátku žhavá novinka vzbuzovala v zákaznících nedůvěru. Obávali se, že ze zmrzliny bude cítit obvyklá kozí pachuť. „Říkám jim, ochutnejte, klidně vám vrátím peníze, pokud vám nebude chutnat, a nikdy se to ještě nestalo,“ uvedl pro ČTK pan Vlček.
„Teď už spíš lidé přijdou, protože jim to někdo doporučil. Na začátku si dají jeden kopeček, protože se toho bojí a neví, jaké to bude. Pak zjistí, že to vlastně není vůbec cítit. Jediná zmrzlina, kde by to mohlo být trošku cítit, je jogurtová, protože ta je z kozího jogurtu, ne z mléka, nebo ta ze syrovátky. A pak už si dají dva kopečky i tři,“ dodal.
„Kozí příchuť“ však ze zmrzliny cítit není, a to zčásti také proto, že je zmrzlá. Vzpomeňte si koneckonců, jak mizerně chutná sýr ihned poté, co jej vytáhnete z lednice. Když ho však necháte venku chvíli prohřát, jeho aroma rázem vynikne. A tak je to i s kozím mlékem.
Příchutí zmrzliny je momentálně v nabídce 15.„Ta první neměla žádnou příchuť, ta byla čistá. Největší zájem je o zmrzlinu ze syrovátky s příchutí granátového jablka. Mně třeba chutná karamelová, nově jsme teď udělali s příchutí rozinek v rumu, na kterou jsme dali balzamikové glazé, to je zajímavá kombinace,“ chlubí se pan Vlček, který se již dříve proslavil legendární černou zmrzlinou pro metalový festival Masters of Rock.
Na farmu, kde se momentálně v poklidu pase 66 koz a kolem 15 kůzlat, díky výjimečné zmrzlině přijíždí stále více a více lidí. Ti sem dříve zavítali spíše na některou z exkurzí, které se zde pořádají.