Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Anketa v karanténě: Vyberte nejlepšího fotbalistu naší historie!

    Evropská fotbalová unie UEFA potvrdila, že se letní mistrovství Evropy kvůli pandemii koronaviru o rok odkládá. Šampionát se bude hrát ve stejném formátu a ve stejných zemích od 11. června do 11. července 2021. UEFA zároveň kvůli novému typu koronaviru do odvolání přerušila všechny své soutěže včetně Ligy mistrů a Evropské ligy. Česko se zmítalo v krizi, přesto se náš tým probojoval do kvalifikace. Vylosovali jsme si Chorvatsko a Anglii. Tak uvidíme. Bývaly ale časy, kdy byli naši reprezentanti hrozbou pro celý svět. Jména některých z nich se nesmazatelně zapsala do dějin světového fotbalu. Expres.cz vybral jedenáctku z nich a vy nyní můžete v naší anketě zvolit našeho nejlepšího fotbalistu.
    Karen Mchitarjan Expres.cz
      17:08
    1/12

    Je podle vás nejlepším fotbalistou naší historie Josef Masopust?

    Josef Masopust

    Josefa Masopusta nemusíme žádnému fotbalovému fanouškovi představovat. Za něj hovoří jeho výkony. A ty byly tak úchvatné, že ho v roce 2004 dokonce sám Pelé zařadil mezi 125 nejlepších žijících fotbalistů

    Zaměříme-li se jenom na jeho reprezentační kariéru, dres národního mužstva poprvé oblékl v roce 1954 a od té doby nastoupil dohromady v 63 zápasech, v nichž vstřelil 10 branek. 

    Měl sice velký podíl na třetím místě našich fotbalistů na mistrovství Evropy 1960, především jeho zásluhou ale národní mužstvo o dva roky později v Chile uhrálo stříbrnou příčku. 

    Ve stejném roce získal Masopust Zlatý míč pro nejlepšího evropského fotbalistu. V roce 2000 vyhrál anketu Česká fotbalová osobnost století

    Jako rodákovi z Mostu byl po něm v roce 2009 pojmenovaný tamější fotbalový stadion a o tři roky později byla u stadionu Dukly Praha na jeho památku odhalena jeho socha.

    Hlasujte pro nejlepšího fotbalistu historie
    Josef Bican
    Josef Bican
    133
    Pavel Nedvěd
    Pavel Nedvěd
    111
    Petr Čech
    Petr Čech
    40
    Josef Masopust
    Josef Masopust
    30
    Karel Poborský
    Karel Poborský
    27
    Antonín Panenka
    Antonín Panenka
    25
    Tomáš Rosický
    Tomáš Rosický
    17
    Milan Baroš
    Milan Baroš
    15
    Jan Koller
    Jan Koller
    15
    Ivo Viktor
    Ivo Viktor
    14
    Tomáš Ujfaluši
    Tomáš Ujfaluši
    8