Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Alena Schillerová: Babiš je šéf, vykáme si, zažili jsme i vypjaté situace. Premiérku vůbec neřeším

    Platí za nejvýraznější dvojku hnutí ANO, zažili spolu leccos. Alena Schillerová ovšem svůj vztah k šéfovi Andreji Babišovi popisuje především jako pracovní. „Vykáme si. A to víte, že jsme se párkrát pracovně neshodli, ale nikdy to nepřekročilo rámec,“ pochvaluje si někdejší ministryně financí.

    Spousta lidí se domnívá, že si k sobě po letech ve vedení ANO našli cestu. A že se z nich stali velice dobří přátelé. Andrej Babiš si ovšem i se svými nejbližšími spolupracovníky udržuje profesní vztahy, jak v pořadu PoliTikTok prozradila Alena Schillerová.

    „Když jsem nastoupila první den jako náměstkyně, řekl mi: Mně je jedno, jestli jste muž nebo žena, a je mi jedno, jestli jste mladá nebo stará. Zajímá mně jenom výkon. Tak to bylo, tak to je a mně to vyhovuje, protože jsem také workoholik. Někdy to mezi námi taky zajiskří, ale řekla bych, že vůbec ne nějak ve zlém. Už spolu umíme spolupracovat. Když si řeknu svoje, tak pan Babiš ví, že si za tím stojím. A nezřídka se stane, že ho o svém názoru přesvědčím, určitě ho to zajímá,“ prozradila Schillerová.

    „Prošli jsme si spolu ostatně vším, tím dobrým i zlým. Byli jsme spolu ve vládě, zažili jsme covid, to jsou samozřejmě prubířské kameny každého vztahu. Teď jsme spolu v opozici a já náš vztah považuji za velmi korektní a velmi dobrý. Vážím si ho a cítím, že i on si váží mě,“ dodala.

    Na pivo spolu nechodí, oba dva mnohem raději tráví čas prací. Přesto se najdou chvíle, kdy spolu trošku soukromí proberou.

    „Není moc čas a já jsem ráda, že vůbec stihneme vyřešit to, co je potřeba. Sněmovnu, stínovou vládu, tohle a tamhleto. Už se za ty roky ale určitě stalo, že byla chvilka, kdy jsme si popovídali o rodině a o dětech. Nejsem žádnou důvěrnicí, ani se nemyslím, že by o to pan Babiš stál a já jsem také raději, že si každý řešíme to svoje. Máme fajn vztah,“ popsala 1. místopředsedkyně hnutí ANO.

    Alena Schillerová, Andrej Babiš

    Občas se podle Schillerové pochopitelně na něčem neshodnou, vyloženě konflikt ale mezi nimi prý nikdy nevyeskaloval.

    „Ne, že bychom se pohádali. Spíše bych řekla, že jsme se pracovně nepohodli. Když byl například covid, řešili jsme různé vypjaté situace, stalo se, že jsme na to měli každý jiný názor. Raději jsme ale tu diskuzi odložili na jindy, například než jsme se dohodli na rozpočtu. Nikdy to ale nepřekročilo rámec nějaké slušnosti. Andrej Babiš sice je vášnivější, ale zejména k ženám se chová velmi zdvořile,“ pochvaluje si.

    Alena Schillerová, Andrej Babiš

    První dámy hnutí ANO jsme se samozřejmě nemohli nezeptat na to, jak nadále vidí svou budoucnost v politice. Právě ona se totiž jeví jako nejvážnější kandidát na toho, kdo jednou Andreje Babiše nahradí. A kdo se třeba i stane premiérem.

    „Dostávám tu otázku často. A ještě se mě také ptají, jestli nechci být prezidentkou! Vůbec to ale neřeším, řeší to akorát všichni okolo mě. Andrej Babiš nikam neodchází, jsem ráda, že se rozhodl ještě kandidovat. Je to takový ten tahoun, pořád nás posouvá a hecuje. Až přijde nějaký čas, tak uvidíme, co bude, teď je ale pro mě strašně důležitý tým,“ uzavírá Schillerová.

    Fotogalerie