S manželem jsme hráli v divadle. Kašlal na mě, než mě předběhl ve frontě na pivo, říká Konečná

Soukromí si přísně střeží, rodinu prakticky neukazuje. Poslední fotky Kateřiny Konečné s jejím manželem Zdeňkem ostatně pocházejí ze svatby. „A to už je dobrých patnáct, brzy šestnáct let. Nejsme si vůbec podobní,“ říká se smíchem šéfka KSČM a lídryně koalice Stačilo! do evropských voleb. V pořadu PoliTikTok ale přeci jen prozradila alespoň to, jak se s životní láskou dala dohromady. A je to velice zajímavá lovestory!

Kateřina Konečná si manžela Zdeňka vzala v roce 2008 coby nejmladší, teprve sedmadvacetiletá poslankyně. Na svatbě tehdy byla přítomna i média. Od té doby si šéfka komunistů svou životní lásku hlídá.

A je to doslova životní láska. Konečná se do pozdějšího muže zamilovala už coby malá dívka.

„Je to strašně dlouhý příběh. My jsme spolu hrávali ochotnické divadlo, mně bylo nějakých devět nebo deset let a on je o pět let starší, takže mu bylo zhruba patnáct. Já do něho byla platonicky zamilovaná a on na mě totálně kašlal! Ostatně jako správný patnáctiletý kluk na nějakou desítku. Dokonce jsme hrávali role, kde on mě miloval a já ho nechtěla,“ říká Kateřina Konečná se smíchem.

Jejich cesty se pak rozešly, spojily se až za několik lety. A to úsměvným způsobem.

„Neviděli jsme se pak nějakých osm nebo devět let, potom jsme se potkali na nějaké letní akci. A úplně přesně vám řeknu, jak jsme se k sobě dostali. Já stála frontu na pití a on to chtěl předběhnout a dát si panáka, takže když mě viděl a uvědomil si, že mě zná, tak za mnou přišel. To není moc romantické. (smích) Jenomže my jsme se dali do řeči a vlastně od toho momentu nám to strašně sedlo, zajiskřilo to. Myslím, že jsme si nakonec ani toho panáka nedali, zůstali jsme sedět někde u stolu a povídali si,“ popisuje lídryně koalice Stačilo! se spokojeným úsměvem.

Kateřina Konečná

Vztah jim náramně klapal, zanedlouho přerostl v manželství a to drží Kateřině Konečné dodnes. A je velice spokojená.

„Například když syn hraje fotbal, tak já jsem velmi emoční a manžel je naopak neskutečný kliďas a flegmatik. To mě sice občas vytočí ještě víc, ale na druhou stranu to dodává geniální kouzlo do té rodiny. Manžel je vždy taková ta rozumná brzda ve chvíli, kdy já jedu na dřeň. Doufám, že se na to nebude dívat, protože jinak budu mít pořád na talíři, jak jsem o něm hezky mluvila. Musím ale říct, že on je ten pravý ve chvíli, kdy svět není růžový. Vlivem různých vnějších okolností jsme spolu pár takových chvil zažili a já si vždycky uvědomila, jak je strašně super, že ho mám vedle sebe. Dává mi jistotu, že to zvládneme společně,“ říká Konečná v pořadu PoliTikTok.

Jistotu jí prý manžel dal i ve chvíli, kdy se jim narodil syn. Hrozilo totiž, že bude muset současná šéfka KSČM politickou kariéru přerušit.

„Jestli můžu někomu děkovat za to, že dělám práci, jakou dělám, tak rodině. Kdyby mi manžel v momentu, kdy se narodil malý, řekl: Hele, budeš doma a já se budu věnovat svojí kariéře, tak jsem prostě zůstala doma a žádná politická kariéra by nebyla. On ale ustoupil, byla to vzájemná dohoda a funguje to. Štěstí je, že nepracuje nikde, kde by měl jasně stanovenou pracovní dobu, je odhadce nemovitostí a může si čas přizpůsobovat,“ vysvětluje Konečná.

A jak sama zmínila, s manželem mají jedno dítě, syna. Původně přitom měli v plánu svou rodinu ještě více rozšířit.

„Nebyl to plán, mít jedno dítě. Ale jsme šťastní alespoň za jedno, tak to řeknu,“ prozradila.

Fotogalerie

Ohodnoťte článek