Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Bulvár jsem četla vždycky. Paní Hanychová se zachovala dobře, říká Alena Schillerová

    Coby jedna z nejvýraznějších českých političek se ve společenských médiích objevuje často. V případě Aleny Schillerové se řeší hlavně móda, na kterou si potrpí. A co o ní kdo napíše, to první dámu hnutí ANO rozhodně zajímá. „Jako každá žena si to samozřejmě přečtu a musím říct, že většinou ke mně jsou milostiví,“ řekla v pořadu PoliTikTok a prozradila, zda sleduje i některé bulvární kauzy.

    Módní policie se na ni zaměřuje často. Alena Schillerová to dobře ví a hlídá si, jak na veřejnosti působí.

    „To vám tedy řeknu, že si to jako každá žena přečtu. Zase tam ale nebývám až tak často, protože nejsem žádná obrážečka večírků nebo velkých společenských akcí. Musím ale říct, že jsou ke mně většinou milostiví, když se sice něco nepovede, tak to napíší, ale asi nikdy jsem se nesetkala s nějakou vyloženě nepěknou reakcí,“ říká někdejší ministryně financí v pořadu PoliTikTok.

    Sleduje i společenské dění celkově, byť zdaleka ne tak jako dříve. Kvůli velkému pracovnímu vytížení na to nemá moc času.

    „Vždycky jsem četla bulvár, nebudu říkat, že ne. Teď na to ale vůbec nemám čas, jedině tak na internetu, když si projíždím monitoring. Před politikou jsem ho ale četla jako každý druhý člověk, kupovala jsem si pravidelně takové ty známější časopisy,“ vysvětluje Schillerová.

    Alena Schillerová byla hostem pořadu PoliTikTok.

    Zajímalo nás ovšem, zda ji v poslední době zaujala nějaká větší společenská kauza. Odpověď vás zřejmě nepřekvapí.

    „Hodně se propíral vztah pana Soukupa a Agáty Hanychové, tomu se nedalo vůbec uniknout, bylo to všude. Osobně si myslím, že je rozumné, co udělala paní Agáta, že nabídla ten smír a celkově to tak nějak uklidnila. Je to v zájmu jí i jejích dětí, považovala jsem to za velmi hezké a moudré gesto,“ myslí si Alena Schillerová, byť vztahy mezi Hanychovou a Soukupem nadále zůstávají poměrně vyostřené.

    Co nicméně naprosto odmítá, to jsou reality show, se kterými se v posledních letech roztrhl pytel.

    „Vůbec to nemám ráda, ne. Čas je samozřejmě to nejdůležitější a já když přijdu z práce, tak si většinou pustím zprávy, poslouchám debaty a různá hodnocení politologů. To sleduji nejvíce, ale reality show nemám ráda, opravdu mně to nebaví a musím přiznat, že mě to i rozčiluje,“ kroutí hlavou a dodává, že nikdy nepřepne ani na Výměnu manželek.

    „Vůbec, vůbec, vůbec, mně se to nelíbí. Nikoho nekritizuji a nehodnotím, ale nelíbí se mi to a nedívám se na to. Je to vždycky příliš osobní, intimní. Neumím si představit, že bych takhle šla do nějaké cizí domácnosti, to je přeci pro každého ten nejintimnější svět, který by si měl nechat pro sebe,“ uzavírá.

    Fotogalerie