Muž naháněl poštovního doručovatele 40 kilometrů. Balík mu nakonec odmítl vydat

Uživatel na Facebooku sdílel video, ve kterém se hádá s poštovním doručovatelem. Měl mu nechat balík na poště, jenže to neudělal a tak za ním musel Miloslav foukal jet z práce 40 kilometrů a hledat ho po různých vesnicích. Hádka mužů se ke konci pořádně vyostřila a doručovatel odmítl balík vydat. Prý protože už nechce.

Pravděpodobně každý v životě někdy zažil nepříjemnosti spojené s doručením balíčku, který měl přijít poštou. Balík v některých případech nepřijde vůbec, je doručený mnohem později nebo se ho doručovatel ani nepokusí doručit a rovnou ho odveze na sběrné depo. To měl být případ i Miloslava Foukala, který žije nedaleko Olomouce.

Foukal si to ale líbit nenechal a rozhodl se doručovatele konfrontovat osobně. Nejdříve mu zavolalo neznámé číslo, že mu doručovatel veze balík. Došlo však k nedorozumění s adresou, dle popisu Foukala ze strany doručovatele. „Po asi pětiminutovém dohadování jsme se domluvili, že mi balík radši nechá na poště a pán zavěsil,“ píše na Facebooku. Jenže Česká pošta měla otevřeno jen celkem jednu hodinu denně, a tak se pro balík vydal rovnou. Brzy ale zjistil, že na poště balík není, a tak se za doručovatelem vydal sám.

Protože mu pracovnice za přepážkou prozradila, v jaké vesnici se doručovatel nachází, měl hledání mnohem jednodušší. A celou konfrontaci si navíc natočil a sdílel na Facebooku.

„Vysvětlil vám už někdo, jak funguje pošta? Zákazník si objedná zboží, odesílatel to odešle a zaplatí se i za doručení. Ne aby zákazník jezdil po okrese a sháněl pošťáka,“ zlobí se Foukal. Doručovatel se omlouvá s tím, že je to prý jeho chyba a že si má jít naštvaný zákazník na něj stěžovat. Jenže to prý Foukal nechce. Jediné, co si přeje, je to, aby dostal balík v čas, za který zaplatil.

Foukal na videu také vysvětluje, že si musel vzít volno z práce, aby si přijel na poštu pro balík. Protože na poště balík nebyl, musel jet 40 kilometrů z práce za doručovatelem. „Já mám jezdit po okrese, mezi Olomoucí a Prostějovem, a hledat svůj balík? Ale já chodím do práce, domů chodím až v pět nebo v šest hodin,“ říká doručovateli, který jen odevzdaně přikyvuje s tím, že je to celé jeho vina.

„Už vám ten balík dát nechci!“

Doručovatel se nejdříve naštvanému zákazníkovi pořád jen omlouval a tvrdil, že si uvědomuje, že udělal chybu. Později mu však evidentně došla trpělivost a začal na zákazníka křičet. Prý na něj nemá čas, má spoustu balíků na doručení a pokud chce, může si na něj stěžovat. Pracuje prý dvanáct hodin denně a musí dělat i jiné věci, než se s ním hádat na ulici, na což Foukal odpověděl, že si má najít jinou práci, pokud se mu nelíbí.

„Už jsem si za vámi ku*va dojel, tak mi dejte ten balíček,“ říká Foukal. „Já vám ho dát ale nemusím. Máte ve schránce výzvu, tak si balík vyzvedněte zítra na poště. Už vám ho dát prostě nechci!“ křičí doručovatel se znatelným východoevropským přízvukem.

Ve zbytku videa se dvojice mužů jenom dohaduje. Video končí tím, že doručovatel Foukalovi balík nepředá, prý protože už mu ho dát nechce. Na Facebooku jen za dvacet hodin příspěvek získal přes 800 komentářů a téměř 600 reakcí. Všechny komentáře jsou v podstatě totožné. Komentující se diví, jak je možné, že doručovatel po Foukalovi křičí. „Nechápu, žes mu nedal jednu výchovnou, Mildo,“ píší lidé.

Zeptali jsme se i samotného Foukala, jak to s jeho balíčkem dopadlo. Do doby zveřejnění článku však na otázky nereagoval.

Ohodnoťte článek