Láska v armádě i politice: Generál Řehka přiznal vztah s poslankyní STAN po odluce s manželkou

Generál Karel Řehka (49), náčelník generálního štábu, nedávno zveřejnil informace o svém soukromém životě, které upoutaly pozornost veřejnosti i médií. Po oznámení odluky od manželky Ireny nyní generál přiznává nový vztah s poslankyní hnutí STAN, Michaelou Opltovou (38), která je členkou parlamentního výboru pro obranu.

Informace o novém vztahu generála Řehky a poslankyně Opltové byla zveřejněna poté, co generál na sociální síti X uvedl, že se rozešel se svou manželkou. „Bohužel jsou lidé, kteří z toho chtějí udělat věc veřejnou. Ireny si moc vážím a zůstáváme rodiče a přátelé. Proto prosím o pochopení a respektování soukromí v tomto těžkém období pro moji rodinu a blízké,“ vysvětlil Řehka.

Na dotaz Blesk.cz, zda je jeho novou partnerkou poslankyně Opltová, generál potvrdil: „Mohu potvrdit.“

Odmítl také jakékoli náznaky střetu zájmů, které by mohly vzniknout vzhledem k jejímu působení v obranném výboru. Michaela Opltová se k situaci vyjádřila na stejné platformě, zdůrazňující, že výbor pro obranu Poslanecké sněmovny kontroluje vládu v oblasti obrany, tudíž ministra a ministerstvo, nikoliv armádu a náčelníka generálního štábu. Obavy z něčeho takového jsou opravdu zbytečné.“

Poslankyně Opltová rovněž potvrdila svůj vztah a zdůvodnila svou otevřenost potřebou zabránit spekulacím.

Michaela Opltová je poslankyní za hnutí STAN a členkou Výboru pro obranu.

Generál Karel Řehka s manželkou Irenou na slavnostním předávání Ceny Arnošta Lustiga, kde generál převzal ocenění za svůj přínos.

„Nemám ve zvyku veřejně sdílet svoje soukromí, teď je ale otevřenost důležitější zejména kvůli různým spekulacím. Vstupuji do další životní etapy s novým partnerem. Pokud je to možné, chtěla bych poprosit o respekt k soukromí všech, jichž se to týká,“ uvedla Expres.cz.

Řehka, čerstvě po zveřejnění svého nového romantického vztahu, nezůstal doma. Hned po tom, co se světu svěřil s osobními zprávami a obavami z možné dezinformační kampaně, zamířil na pracovní cestu do Polska. Ale ani tam nezapomněl na své fanoušky a sledující. Skrze svůj Twitter sdílel inspirující fotku z ranního běhu v polském parku.

„Rád běhám brzy ráno. Cítím se nabitý energií do pracovního dne,“ napsal generál Řehka. Jak se zdá, generál je připraven čelit jakýmkoli výzvám s plnou energií!

Fotogalerie

Ohodnoťte článek