Panenka na Hrad
I když to bylo jednu dobu těsné a vepřová panenka se o první příčku dělila s „prudce módním“ lososem, nakonec prvenství s přehledem uhájila a v Prostřenu se opět hřeje na výsluní. Pořád má punc hodobóžového masa. Lidé si navíc myslí, že je na přípravu snazší než hovězí líčka, která byla jednu dobu taky hodně oblíbená.
A to všechno přesto, že tento kus flákoty skýtá celou řadu nástrah. Ty začínají už při přípravě. Panenka si žádá minutkové úpravy, dlouhé stání v pekáči nebo na pánvi jí vůbec nesvědčí. A co teprve když je na talíři. To pak soutěžící kňourají, že ji mají „krvavou“, moc růžovou, případně tužší anebo k ní chybí pepřová omáčka, na kterou jsou zvyklí z oblíbené restaurace.
„S tou švestkovou omáčkou mi to moc nejelo, nemám ráda maso a sladké chutě,“ poznamenala jedna ze soutěžících před pár týdny, když byla panenka na talíři téměř každý den.