Bez listového těsta, dýně a panenky není Prostřeno: „Šampus“ jedině s jahodou!
3/6

Panenka na Hrad

I když to bylo jednu dobu těsné a vepřová panenka se o první příčku dělila s „prudce módním“ lososem, nakonec prvenství s přehledem uhájila a v Prostřenu se opět hřeje na výsluní. Pořád má punc hodobóžového masa. Lidé si navíc myslí, že je na přípravu snazší než hovězí líčka, která byla jednu dobu taky hodně oblíbená.

A to všechno přesto, že tento kus flákoty skýtá celou řadu nástrah. Ty začínají už při přípravě. Panenka si žádá minutkové úpravy, dlouhé stání v pekáči nebo na pánvi jí vůbec nesvědčí. A co teprve když je na talíři. To pak soutěžící kňourají, že ji mají „krvavou“, moc růžovou, případně tužší anebo k ní chybí pepřová omáčka, na kterou jsou zvyklí z oblíbené restaurace.

Vepřová panenka, to je oč tu běží.

„S tou švestkovou omáčkou mi to moc nejelo, nemám ráda maso a sladké chutě,“ poznamenala jedna ze soutěžících před pár týdny, když byla panenka na talíři téměř každý den.

3/6
Ohodnoťte článek

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:00 pondělí 12. července 2021. Anketa je uzavřena.

  • 20
  • 16
  • 10
  • 8
  • 7
  • 5