Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Václav Klaus podpořil Filipa Turka do europarlamentu! Na večírek dorazil Chlad, Partyšová a další

    Jeho kampaň nabrala na obrátkách. Filip Turek si vyslechl chválu za účast v superdebatě na CNN Prima News, koalici Motoristů a Přísahy rostou procenta v průzkumech. Někdejší automobilový závodník se navíc může opřít o velice silnou základnu podporovatelů, na jeho fundraising párty se objevila řada přátel z prostředí byznysu i politiky. Dorazili například Richard Chlad či šéf Motoristů Petr Macinka se svými krásnými manželkami a vůbec největší hvězdou byl exprezident Václav Klaus, který Turka podpořil proslovem. Expres.cz byl u toho.

    Byl to večírek přesně v jeho stylu. Filip Turek a jeho přátelé před kliniku K Plus Clinic, která zároveň slavnostně otvírala, zaparkovali několik Roll-Royců. Po okolí stála i další luxusní auta.

    Akcí prováděla moderátorka Gabriela Partyšová a dorazila řada známých hostů a podporovatelů Filipa Turka. Například i jeho velký kamarád Richard Chlad. Jak jsme zjistili, ten kvůli večírku přiletěl z Tenerife, kde tráví velkou část roku se svou manželkou Annou. Té to tradičně velmi slušelo.

    Gabriela Partyšová

    Richard Chlad s manželkou Annou

    Mezi hosty pak byl třeba i podnikatel Radim Passer se synem Radimem, dorazila také Alex Mynářová, se kterou se Filip Turek srdečně pozdravil.

    Václav Klaus, Filip Turek, Alex Mynářová

    Chybět pak nemohli lídři koalice, která Turka do eurovoleb vysílá. Až z Pohořelic přijel Robert Šlachta, doprovázela ho také dvojka na kandidátce Nikola Bartůšek, kritička nelegální migrace se zkušenostmi z evropských detenčních zařízení.

    „A já tady se škodovkou,“ zažertoval Šlachta, když se podíval na vystavenou čtveřici Rolls-Royců a na rozdíl od ostatních si dal u rautu pivo, pokud nepočítáme welcome drink.

    Nikola Bartůšek, Robert Šlachta

    Šéf Motoristů sobě a Klausův muž Petr Macinka dorazil s půvabnou manželkou Monikou. Syna Filípka nechali, jak jsme zjistili, na starost tetám, takže si mohli od rodičovských povinností alespoň na chvíli odpočinout.

    Petr Macinka s manželkou Monikou

    A zlatým hřebem večera pak byl právě i exprezident Václav Klaus. Ačkoliv se dosud veřejně k politickým aktivitám Motoristů příliš nevyjadřoval, tentokrát překvapil nejen účastí, ale dokonce i několikaminutovým proslovem.

    V něm zavtipkoval, že mu s ohledem na věk mnohem více přijde vhod, že právě otvírá ortopedická klinika.

    Václav Klaus, Filip Turek

    „Já musím zodpovědně prohlásit, že jsou mi Evropská unie a Evropský parlament absolutně ukradené, ale jako nejstaršímu člověku, který se tu vyskytuje, mi vůbec není ukradená fyzioterapie. Byl naprostý omyl sem přijít s ambicí říkat něco o Evropské unii, hned bych tu chtěl být ubytován, aby tady se mnou něco udělali,“ řekl Klaus za smíchu publika.

    Václav Klaus podpořil Filipa Turka.

    Pak ale zvážně a vyjádřil Filipu Turkovi podporu.

    „Už nebudu šaškovat, Evropské volby jsou vážným tématem. I když víme, že s Evropou nepohneme, je velmi výrazný rozdíl v tom, jací budou v Evropském parlamentu sedět lidé. Já bych chtěl Filipovi, Motoristům a dalším popřát, aby v těch volbách uspěli,“ řekl kromě dalšího.

    Filip Turek, Václav Klaus

    „Nejednou jsem s Filipem hovořil, ale nikdy jsem ho neviděl takhle naživo mluvit před lidmi. Přiznám se vám, že je to neskonale lepší, než jsem tušil,“ dodal v reakci na předchozí projev superlídra Motoristů a Přísahy.

    Fotogalerie