Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Filip Turek: Komplex z Danuše? Je přeci mladá a krásná, problém mám s jejími názory

    Chtěl se s ní střetnout v duelu, to ale odmítla. Filip Turek se s Danuší Nerudovou, velkou zastánkyní Green Dealu, potkal alespoň v primácké superdebatě. Když ji pak za její výkon kritizoval na sociálních sítích, ozval se dokonce syn lídryně hnutí STAN Filip a prohlásil, že je známý automobilový závodník jeho matkou posedlý a zřejmě ji tajně miluje. „Je to zajímavá teorie a souhlasím, že paní Nerudová je mladá a krásná,“ rýpl si Turek v narážce na slova Nerudové, že jejím největším handicapem je to, že je „mladá a krásná“. Expres.cz s ním hovořil na jeho fundraisingové párty.

    Filipa Turka podpořila na večírku celá řada přátel z řad byznysu a politiky, nechyběl dokonce ani bývalý prezident Václav Klaus (psali jsme ZDE).

    Superlídra koalice Motoristů sobě a Přísahy jsme na místě krátce vyzpovídali. Zajímalo nás třeba i to, jak se mu daří kampaň financovat.

    „Mám radost z toho, že jsme jako jedni z mála postavili financování kampaně tak, že ji musí sami naši příznivci zaplatit. Stojí to celé na hromadě drobných darů, takže přestože mám přátele, kteří se řadí mezi velmi bohaté lidi, většinou se jedná o racionální částky. Jde o tisíce drobných darů, ze kterých se bude kampaň platit, a principem toho je, aby někdo neměl pocit, že si tu stranu někdo kupuje, jako se to děje u jiných velkých stran,“ vysvětluje Filip Turek.

    Václav Klaus, Filip Turek

    Vrátili jsme se i k zmíněné superdebatě na CNN Prima News. Reakce na Turkovo vystoupení byly pozitivní, hodně se také propírá jistá rivalita mezi ním a Danuší Nerudovou. Ta je, na rozdíl od něj, zastánkyní Green Dealu a před časem například prohlásila, že jeho zrušení by byl naprostý nesmysl.

    „Několik studií ji pozvalo na duel se mnou, ale vždycky to odmítla. Teď to několikrát odmítl také pan Niedermayer, protože progresivisté nechtějí argumentovat, chtějí prostě jen dělat svoji zrůdnou politiku. Ze slušnosti jsme si podali ruku, žádný jiný kontakt tam neproběhl,“ prozradil Turek.

    Václav Klaus podpořil Filipa Turka.

    Zeptali jsme se ho také na slova syna Danuše Nerudové Filipa. Ten se na Twitteru nechal slyšet, že je podle něj Turek matkou posedlý, nemá jiný program než spalovací motory, a kdyby prý máma nekandidovala, neměl by co říkat.

    V diskuzi pak dokonce pobaveně napsal, že zřejmě Filip Turek Nerudovou tajně miluje.

    „To jsem ani neviděl, je to pro mě novinka. Je to velmi zajímavá teorie a určitě souhlasím s tím, že paní Nerudová je mladá a krásná, takže s tím problém rozhodně není. Já mám problém s jejími názory,“ říká superlídr Motoristů a Přísahy pobaveně.

    Co dalšího Filip Turek Expresu prozradil? Celý rozhovor si můžete pustit v úvodu článku!

    Fotogalerie