Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Sparťanská ikona Hašek: Syn do Slavie? Teď ne! Podpoří bratra Dominika v cestě na Hrad?

    Fotbalový trenér Martin Hašek (50) vyhrál se Spartou coby hráč pět mistrovských titulů a v jejím dresu nastoupil k více než sto zápasům. Není divu, že mu rve srdce to, jakým způsobem z klubu zmizel jeho syn Martin Hašek mladší (24), který tak rozjel na české poměry naprosto nevídanou kauzu. Je možné, že celý případ bude řešit Mezinárodní federace fotbalových asociací (FIFA). V kuloárech se spekuluje o tom, že by o Haškovi měla kromě zahraničních klubů uvažovat i konkurenční Slavia. „V tuto chvíli je to velmi, velmi nepravděpodobné,“ řekl nám v rozhovoru hráčův otec, který promluvil například o tom, co si myslí o možné prezidentské kandidatuře svého bratra Dominika. Dá mu svůj hlas?

    Fotbalový trenér Martin Hašek je po konci v pražské Bohemce bez angažmá. I tak se ale nenudí. Během koronavirové krize maká na svém domě. Těsně předtím, než se spojil s redaktorem Expresu, si ale užíval rodinné grilovačky.

    „Dal jsem si biohamburger,“ pochlubil se Hašek.

    „Pracuji, ale nejsem za to odměňován. Máme docela velký dům a velkou zahradu, takže na jaře je spousta práce. Hlavně té, kterou nestíhám během roku, teď je na to prostor. Je navíc krásné počasí a máme prostory, abychom jako rodina sportovali více než obvykle. Chodíme běhat, jezdíme na kole, chodíme hrát hokej na kolečkových bruslích. Máme pravidelný pohyb. Cítím se více jako sportovec než před karanténou,“ popsal nám své běžné dny v karanténě bývalý skvělý záložník.

    V rozhovoru pro Expres.cz se Hašek vrátil také ke „kauze“ svého syna Martina Haška mladšího

    Ten patřil v letošní sezoně mezi nejlepší hráče pražské Sparty. Za zvláštních okolností se ale nedostavil k odletu na zimní soustředění, klubu poté oznámil, že chce odejít, a nedávno dokonce rozvázal kontrakt. 

    Teď je čtyřiadvacetiletý fotbalista volným hráčem a shání si nové angažmá. Ve Spartě si definitivně zabouchl dveře, fanoušci, kteří ještě nedávno skandovali jeho jméno, ho z hloubi duše nesnáší. Jeho otce pochopitelně celá věc velmi mrzí.

    „Je to choulostivá situace. Zodpovědnost nesou obě dvě strany. Je to smutné. Jsem sparťan, ale Martin je můj syn a já miluju své děti. Dvě milované strany se dostaly do konfliktu. Bohužel už to nejde vzít zpátky. Je to velice nešťastné, že ta situace vůbec vznikla, že se tomu nepředešlo,“ řekl nám Hašek.

    Martin Hašek byl tahounem pražské Sparty.

    Syn je zajímavé zboží, fotbalový byznys ale zamrzl

    Podle posledních zpráv měl o Martina Haška mladšího stát turecký velkoklub Besiktas Istanbul. K podpisu smlouvy ale nedošlo. Podle jeho otce o něj stojí celá řada dalších evropských mančaftů.

    „Martin poté, co podal výpověď, je volným hráčem, jeho cena na trhu je nula. Vzhledem k jeho podzimní výkonnosti je to zajímavé zboží pro kluby z celého rozvinutého fotbalového světa. Bohužel ale i pro Martina platí, že celý fotbalový byznys úplně zamrzl. V tuto chvíli se podepisování smluv s novými hráči neřeší. Kluby pracují dál, sledují hráče, ale nedotahují se ty věci do konce. Protože nikdo neví, co bude dál. Všichni jsou ve vyčkávací pozici. Martin je v hledáčku celé řady klubů. Logicky, protože je to zajímavé zboží za nula korun. V tuto chvíli ale nemá žádný kontrakt podepsaný. Aby se to změnilo, potřebuje, aby se soutěže rozběhly a začaly se hrát zápasy,“ říká Hašek.

    Martin Hašek mladší v dresu pražské Bohemky, kde ho vedl jeho otec.

    Do Slavie nepůjde! Alespoň ne teď

    V poslední době se (hlavně mezi fanoušky) začalo spekulovat o tom, že by po Haškovi mohla sáhnout konkurenční Slavia. Její trenér Jindřich Trpišovský má mít pro běhavého záložníka slabost. Haškovi staršímu se pikantní přesun nezdá příliš pravděpodobný. Alespoň tedy ne teď.

    „Tohle téma tady probíhalo mezi fanoušky. Považuji to za velice, velice nepravděpodobné. Martin chce hrát fotbal v zahraničí a chce opustit české prostředí. Nedávalo by to logiku. Na druhou stranu, co bude někdy v budoucnu... Třeba se ožení, bude mít děti a ty budou chodit do školy v Česku. Doma je v Praze, může se to někdy v budoucnu teoreticky stát. Ale že by teď dal výpověď ve Spartě, a pak podepsal ve Slavii, to je velmi nepravděpodobné, prakticky se to dá vyloučit,“ míní Hašek.

    S tím, že by jeho syn v budoucnu oblékl sešívaný dres, problém ale očividně nemá.

    „Určitě si to dovedu obecně představit. Chápu fotbalistu, že je to jeho zaměstnání a hráč si vybírá zaměstnání podle nějakých kritérií. Kdyby ta kritéria podle Martina dávala logiku a on by se tak rozhodl, nevidím v tom žádný problém,“ říká hráčův otec.

    Martin Hašek starší ještě coby hlavní kouč Bohemians

    Dominik jako prezident? Umím si představit, že bych ho volil

    Martina Haška jsme se také zeptali, co říká na to, že jeho bratr, hokejová legenda z Nagana Dominik Hašek, zvažuje kandidaturu na prezidenta.

    „Zaregistroval jsem to už dříve. Na to téma jsme se nikdy nebavili, nejsme v častém kontaktu, a pokud jsme, nebavíme se o tom, jestli by chtěl být prezidentem,“ říká Martin Hašek.

    A volil by případně svého bratra?

    „Umím si představit, že bych ho volil, ale umím si i představit, že bych ho nevolil. Záleželo by to na tom, jací by tam byli další kandidáti. Kdyby tam byl někdo, koho bych považoval za lepšího, volil bych jeho. Kdyby brácha byl v mých očích nejlepší, volil bych jeho,“ prozradil nám fotbalový kouč.

    Na celý rozhovor s Martinem Haškem se podívejte ve videu.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 pátek 28. srpna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      83
    • Haha
      71
    • Tvl
      49
    • Sladký
      44
    • Super
      43
    • Cože
      43