Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Zápas na ho*no! Vémolu po nakládačce od Kincla hájí Reinders i Rittig. Oba řeší rozhodčí

    Podle dvou bodových rozhodčí prohrál všechna kola. Poté, co odešel z klece, působil jako spráskaný pes. Dominanci Patrika Kincla (33) v sobotním zápase nad Karlosem Vémolou (37) viděla i většina fanoušků bojových sportů. Terminátora, který z O2 arény odjel rovnou do nemocnice a přes opuchlé oči sotva viděl na cestu, se nyní rázně zastávají „jeho muži“, André Reinders (42) a Ivo Rittig (60). „Zápas stál za ho*no,“ píše kontroverzní podnikatel, který zkritizoval i výkon rozhodčích.

    V sobotu se v pražské O2 aréně střetli dva nesmiřitelní rivalové: Patrik Kincl a Karlos Vémola. Vyhrocenou válku vyhrál na body první jmenovaný, který zvolil pro mnohé velmi nečekanou taktiku.

    Téměř celou dobu byl opřený o pletivo a usilovně se bránil Vémolovým pokusům o strhy. Kromě skvělé defenzivy Kincl předvedl také efektivní striking. Mnoha údery, které na první pohled možná působily trochu nenápadně, doslova orazítkoval Terminátorovu hlavu a tzv. „damage“ byl jednoznačně na jeho straně.

    Dva ze tří bodových rozhodčí zápas viděli 50:45 ve prospěch Patrika Kincla, jeden bitvu ohodnotil 49:46. I tak se ale po zápase objevily ohlasy, zejména z řad fanoušků Karlose Vémoly, že nešlo o nijak dominantní výkon.

    Dokonce sám Vémola ve svém prohlášení, které podle zdroje Expresu napsal jeden z jeho přátel, uvedl, že šel do pátého kola s tím, že vede.

    „Do pátého kola jsem šel s tím, že vedu. Kdybych věděl, že to tak není, nastoupil bych do posledního kola jinak a klidně bych riskoval i to, že se nechám knokautovat. Patrik je šampionem, tak to prostě je. Pokud chcete šampiona porazit, musíte ho přejet nebo ukončit a to se mně bohužel nepovedlo,“ stojí v textu, který se objevil na Vémolově profilu.

    Reinders: Nebyla to demolice, Karlos by Kincla v třetím duelu jasně porazil

    Karlose se nyní zastal také jeho trenér André Reinders, který v rozsáhlém komentáři pro web Sport.cz rozebral, proč podle něj Kincl nepodal nijak dominantní výkon.

    „Že to někdo dal 50:45, mě překvapilo. Jak jsem se potom bavil s ostatními lidmi, kteří MMA rozumí, tak i pro ně to bylo překvapení. Ale chápu, že šampionovi se v jakékoliv organizaci trochu připískává. Každopádně první dvě kola byla podle mě pro Karlose, zbylá tři Patrikova, byť bych byl mnohem radši řekl, že ne. Objektivně to ale asi takhle bylo,“ říká manžel modelky Hany Mašlíkové, který Vémolu poslední roky trénuje.

    Reinders poté naznačil, že Vémola by mohl stát o třetí zápas s Kinclem, tentokrát už v polotěžké váze.

    „Za sebe si ale myslím, že by Karlos na základě tohoto zápasu a zkušeností v případném třetím duelu byl schopen Patrika jasně a přesvědčivě porazit. To už ale záleží na Karlosovi a jeho motivaci v dalším pokračování. A na tom, jestli bude pokračovat. Jsem přesvědčený, že ano. Je to velká rána, ale nebyla to žádná jasná demolice,“ myslí si Reinders.

    Rittig si stěžoval na rozhodčí: Zápas stál za ho*no!

    Karlose Vémoly, jehož podle informací Expresu nyní kromě ran v obličeji trápí také značně pochroumaná psychika, se zastal také jeho věrný kamarád Ivo Rittig. Kontroverzní podnikatel nebyl s výsledkem zápasu vůbec spokojený a postěžoval si na práci rozhodčích.

    „Zápas stál za hovno a tím nezpochybňuji výsledek. Za třicet let jsem neviděl, aby nechal rozhodčí celé kolo a další čtyři jen zaseknutá na pletivu a jen se na ně koukal. Výsledek 5:0 ani nekomentuji. Čest dobře vykonané práci,“ napsal na Twitteru Rittig. Vémola mu pak za jeho slova poděkoval v komentářích pomocí všeříkajícího emotikonu.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:35 středa 20. září 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      21
    • Haha
      10
    • Sladký
      9
    • Super
      8
    • Tvl
      8
    • Cože
      5