Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Příšerný rok hokejového kouče Pešána: Vlna kritiky, dvojitý vyhazov a krach manželství!

    Ještě nedávno platil za jednoho z nejnadějnějších hokejových koučů v zemi. Byl dokonce na stáži v NHL a v kuloárech se už pomalu, ale jistě šuškalo o tom, že Filip Pešán pomýšlí na angažmá v zámoří. Nyní se ale zdá, že jde ke dnu nejenom jeho slibně rozjetá kariéra, ale také osobní život! Poslední rok pro bývalého reprezentačního trenéra znamenal hotovou katastrofu. Během dvanácti měsíců dostal hned třikrát košem! Dvakrát z toho to znamenalo vyhazov, potřetí krach manželství s krásnou lyžařkou Lucií!

    Málokterý hokejový kouč zaznamenal tak raketový vzestup jako v nedávné minulosti Filip Pešán. Na lavičku coby hlavní trenér poprvé usedl už ve třiceti letech. Dlouho se nemohl zbavit nálepky „protekčního kouče“.

    V sezoně 2015/16 ale všem zavřel ústa, když získal s Libercem mistrovský titul a v následujících letech ještě přidal dvě stříbra. Stal se také hlavním koučem reprezentační dvacítky a v roce 2018 absolvoval stáž v NHL, konkrétně u klubu Boston Bruins.

    Už tehdy se začalo mluvit a psát o tom, že Pešán je budoucností českého hokeje a že by se jako jeden z mála tuzemských koučů mohl prosadit v zámoří.

    Filip Pešán

    Rok po zmíněné stáži byl Pešán jmenován šéftrenérem české hokejové reprezentace a v červnu roku 2020 se stal hlavním trenérem. Místo toho, aby jeho hvězda začala dále stoupat, přišel strmý pád.

    Pešán od samého začátku čelil velké kritice nejenom od fanoušků, ale také od uznávaných expertů. Mladému trenérovi lidé často vyčítali jeho téměř až arogantní způsob vystupování. Na lavičce mnohdy působil, že ho zápas jeho svěřenců vůbec nezajímá. Ještě horší ale byly výsledky.

    Na loňské zimní olympiádě v Pekingu čeští hokejisté pod Pešánem poprvé v historii nepostoupili do čtvrtfinále. Po této ostudě kritika mezi fanoušky i odborníky sílila a Pešán byl nakonec v únoru odvolán.

    „Mám za sebou neúspěšné mistrovství světa a neúspěšnou olympiádu, takže naprosto přijímám fakt, že jsem byl odvolán. Byl to extrémně náročný covidový rok a půl, když jsem řešil covid daleko více než hokej,“ uvedl na Twitteru Pešán.

    „Myslím si, že problém českého hokeje je ještě někde jinde než jen v Pešánovi, ale to se samozřejmě mohu plést. Určitě budu svému nástupci přát daleko více štěstí, než jsem ho v této krátké reprezentační epizodě měl já,“ dodal trenér, jehož pak ve funkci nahradil Fin Kari Jalonen.

    Filip Pešán

    Jalonenovi stačilo jen pár měsíců na to, aby z party, která po výbuchu na olympiádě zrovna neoplývala sebevědomím, stvořil opět fungující mančaft.

    S velkou pomocí hvězd z NHL Češi pod vedením finského stratéga vybojovali na květnovém mistrovství světa bronz. Šlo o první medaili z velkého turnaje po dlouhých deseti letech.

    Druhý vyhazov a krach manželství!

    Co se týče Pešána, ten velmi rychle po konci u reprezentace našel angažmá ve Švýcarsku. Krátce po vyhazovu přezval celek Ajoie. Loni v květnu podepsal dvouletou smlouvu. Vedení klubu si od jeho příchodu hodně slibovalo.

    Na lavičce švýcarského celku ale Pešán vydržel jen pár měsíců. V prosinci dostal opět padáka. Vaz mu zlomila nelichotivá série třinácti proher v řadě.

    „Bylo pro nás těžké udělat takové rozhodnutí, ale sportovní situace týmu a výkony posledních týdnů byly rozhodující. Vedení klubu děkuje Filipu Pešánovi za jeho investici a přeje mu vše nejlepší do další kariéry,“ vysvětlil generální ředitel klubu Julien Vauclair.

    Už tehdy se zdálo, že se Pešánovi hroutí nejenom kariéra, ale také osobní život. Zatímco on vstřebával zklamaní z dalšího neúspěchu, jeho manželka Lucie, která jinak vždy stála po jeho boku, sdílela na sociální síti sexy snímky z dovolené na horách. Vypadalo to, že každý už žije jiným životem.

    Lucie vytasila své poklady na horách!

    Před pár dny bývalá lyžařka definitivně potvrdila, že s Pešánem nadobro skončila.

    „Některé společné cesty končí dříve, než bychom chtěli...
    V určitém okamžiku ale víme, že jsme na nich došli na konečnou a že dál už prostě musíme jít každý svou cestou sám...,“ napsala na Instagramu Lucie Hrstková, která s Pešánem vychovává dvě děti.

    Lucie Hrstková-Pešánová se svým manželem

    Že je každý z nich z jiného těsta, naznačila Hrstková už v loňském rozhovoru pro iDnes.cz.

    „Protiklady, co se přitahují a doplňují. On je ten, který mě zklidňuje, když řeším něco s rodiči ohledně dětí, které trénuji. Řekne mi: Nejdříve vychladni, pak to řeš,“ popisovala Lucie.

    Redakce Expresu Lucii Hrstkovou kontaktovala. Zajímaly nás pochopitelně důvody krachu manželství. Bývalá lyžařka na naše dotazy ale do vydání článku nereagovala.

    Co se týče Filipa Pešána, ten v současné době vyhlíží lepší zítřky alespoň ve své trenérské kariéře. I po sérii neúspěchů se mluví o tom, že by se mohl vrátit tam, kde to všechno začalo. Do Liberce, znovu převzít milované Bílé tygry.

    „Nabídek mám více, zatím nic neřeším,“ reagoval nedávno Pešán pro iSport.cz.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:00 úterý 13. června 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      12
    • Tvl
      11
    • Sladký
      8
    • Haha
      6
    • Super
      5
    • Cože
      4