Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Pražský okruh, rychlodráha a uzavírky? Hřiba zajímají plyšáci, limuzíny a selfie

    Primátor Zdeněk Hřib dělá poslední dobou všechno pro to, aby proti sobě poštval i ty Pražany, kteří ho volili. | foto: Koláž Expres.cz

    Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) je pěkné číslo! Tak nějak zapomíná na palčivé problémy metropole a místo toho řeší hudební předěly na magistrátu, dražbu saka, parkovací místa pro limuzíny lákající do kabaretu nebo vodní tramvaj. V době, kdy je Praha sevřená kleštěmi uzavírek, na letiště se nedostanete metrem ani vlakem a o okruhu se všem může jen zdát, je fajn vidět, že primátor řeší raději stylizaci fotek na Instagram.

    „Prašná brána není garáž! Už vůbec ne pro dlouhodobě odstavená vozidla, která fungují jako reklamní poutače. Od června pod branou platí díky Davidu Skálovi z Prahy 1 zákaz zastavení. Konečně jsme se zbavili ostudy, kdy pod významnou historickou památkou parkovala zdarma třeba nechvalně známá limuzína propagující erotický kabaret. Teď už ji tam nenajdete!“ rozzářil se Zdeněk Hřib na sociální síti.

    „Konečně řešíme důležité věci. Stojící ucpaná Praha je druhotný problém,“ utrousil s patřičnou ironií v hlase jeden z Pražanů.

    „A co okruh? Rychlodráha na letiště a do Kladna? Rekonstrukce nádraží Vyšehrad? Co mosty ve špatném stavu? Pořád tu spamujete nějaký hlouposti a důležitý věci pořád nic,“ přisadil si další. 

    Hřib, který je ze své funkce úplně jurodivý, podobně jako když dítě dostane vysněnou hračku, nepolevuje a řeší hlavně hlouposti a ještě způsobem, který je k smíchu. Připomíná děti, které jsou poprvé u moře a zkoušejí, zda je voda opravdu slaná. Když zjistí, že ano, běží za rodiči, div se nepřerazí, a hlásí, že voda je slaná.

    „Udělal jsem si na památku fotku s pandou. Doufám totiž, že tyhle obří maskoti z centra Prahy zmizí,“ slíbil, a jak řekl, tak udělal. Vyfotil se a hned to postnul na Instagram. Kdyby dotyčný maskot tušil, že je pro něj tento snímek polibkem smrti, asi by tak ochotně nepózoval.

    „Pane primátore, držím palce, aby se vám to povedlo. Vzhledem k tomu, jak to dopadlo se segwayi, které nahradila elektrokola a koloběžky, jsem skeptik, že se boj se šmejdy dá vyhrát,“ poznamenal jeden z diskutujících. To ještě netušil, že primátor přijde s další skvělou zprávou, jeho sako z období voleb je na prodej!

    „Dražím své předvolební béžové sako. Výtěžek z dražby půjde na podporu pirátských gulášů, v rámci kterých vaří dobrovolníci zdarma pro lidi bez domova,“ lákal ke koupi Hřib. Stíhá myslet i na to, aby po něm něco zbylo. V Riegrových sadech tak pojmenovali jednu z promenád po polském starostovi, který se stal obětí trestného činu.

    „Pojmenovali jsme ji po zavražděném starostovi Gdaňsku Pawlu Adamowiczovi. Byl oblíbeným radním, který zastával liberální a prodemokratické hodnoty,“ pochlubil se primátor. Pravda, je to mnohem příjemnější činnost než třeba objíždět uzavírky a kontrolovat, jak jdou práce od ruky a zda se nezpozdí stejně jako rekonstrukce Negrelliho viaduktu...

    Pražané a všichni, kdo v létě pojedou přes hlavní město, si nemusí zoufat, že by si na primátora a jeho partu nevzpomněli. Uzavírek a perných chvil za volantem bude i letos víc než dost.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:20 pátek 4. října 2019. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      61
    • Super
      28
    • Cože
      22
    • Sladký
      22
    • Tvl
      21
    • Haha
      20
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...