Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kincl rozebírá zákulisí Oktagonu: Vémola má tajnou smlouvu, moje podmínky mu ale tlumočili

    Mnozí fanoušci bojových sportů počítali s tím, že na konci roku přijde třetí zápas dvou nesmiřitelných rivalů Patrika Kincla (34) a Karlose Vémoly (38). Šampion střední váhy nakonec bude ale v pražské O2 areně hájit svůj pás proti slovenskému bijci Vlasto Čepovi. Kinclovo rozhodnutí hodně lidí překvapilo. Nejvíce zaskočeně působil právě Vémola, který nabyl dojmu, že jak řekne, tak i bude. Šéf Oktagonu Ondřej Novotný se nechal slyšet, že vytoužená trilogie nedopadla z toho důvodu, že si Kincl údajně řekl naprosto přemrštěné finanční požadavky. To ale zkušený zápasník nyní rázně popřel a nabídl svůj pohled na celou věc.

    Patrik Kincl a Karlos Vémola podruhé změřili své síly letos květnu. Nepříliš koukatelný zápas opanoval Kincl, který díky dokonalé obraně na pletivu slavil vítězství na body. Vémola sice tuto porážku dodnes neskousl, ale ještě nedávno se zdálo, že ke třetímu zápasu určitě nedojde.

    Poté, co Vémola na říjnovém turnaji Oktagon 47 v Bratislavě po 7 vteřinách knokautoval domácí hvězdu Pavola Langera, přišla ale zásadní změna. Terminátor, který se už pomalu připravuje na konec kariéry, velmi sebevědomě vyzval Patrika Kincla.

    Završení trilogie se mělo uskutečnit koncem roku v pražské O2 areně. Vémola vůbec nepochyboval o tom, že Kincl na jeho nabídku kývne. „Vždycky to bude tak, jak řeknu. Vybral jsem si Kincla,“ řekl Vémola nedávno pro CNN Prima News.

    Organizace Oktagon MMA ale tento týden oznámila pro mnohé nečekanou zprávu. Kincl bude 29. prosince obhajovat pás proti slovenskému bombarďákovi Čepovi. Podle spolumajitele organizace Ondřeje Novotného hrály hlavní roli údajně přemrštěné finanční požadavky ze strany šampiona.

    „Jsem překvapený, že si nejprve něco jasně bez dalších požadavků řekneme a týden poté přijde toto. Nejprve v takovém veřejném vyhlášení, navíc je důležité zmínit také velikost požadavků, která byla mimo realitu,“ řekl pro Sport.cz Ondřej Novotný, který také uvedl, že Kincl prý žádal výplatu srovnatelnou s penězi, které dostávají zápasníci UFC, co bojují o titul.

    „Nejsem ochotný platit násobky věcí, které jsou ve smlouvě. Rovněž nejsem ochotný platit UFC peníze za turnaj v Čechách. UFC titulové peníze, když to takhle řeknu. Jsou hranice a my to s Palem musíme spočítat tak, abychom zaplatili turnaje a vše kolem a abychom také vydělali. Nemůžeme to dělat jen pro zlaté oči někoho,“ dodal Novotný.

    Šampion Kincl si vzal několik dní na rozmyšlenou a nyní na svém youtubovém kanále vydal obsáhlé vyjádření, v němž popisuje celou věc svým pohledem.

    „Co jsem si pročítal vyjádření, tak to na mě působí tak, že jsem si řekl o vilu a jachtu v Karibiku a k tomu doživotní rentu. Tak to podle mě není. Řekl jsem na rovinu, že chci stejnou smlouvu, jako měl Karel za zápas se mnou na jaře. Chci stejné podmínky s tím, že nechci více ani méně. Řekl jsem, jaké mám informace, protože tam se Ondra zatvářil, že přeci nemohu vědět, kdo má jaké výplaty. Podmínky a smlouvy jsou tajné. Řekl jsem mu tedy, co se ke mně doneslo. Mám to z více zdrojů, takže jsem si téměř jistý, že to tak je,“ řekl na úvod Kincl.

    Na tu sumu se Ondra trochu zatvářil a řekl, že (Karel) takové peníze ještě nemá, že tam ještě není. Šel jsem tedy o 20 % dolů. Jsem si na 99 % jistý, že jsem to těmi 20 % podsekl. Stačilo to však vyřešit tím, že by mi ukázal Karlův kontrakt, jaké měl podmínky za zápas se mnou a já bych do toho skočil. To se nestalo. Bylo mi řečeno, že jeho smlouva je tajná,“ dodal současný král střední váhy Oktagonu.

    Vémola má tajnou smlouvu, mé podmínky mu ale byly tlumočeny

    Kincl se netají tím, že ho zarazilo, že nemohl vidět podmínky ve Vémolově smlouvě.

    „Já nemůžu vidět jeho podmínky, ale moje podmínky, které jsem si řekl, byly tlumočeny Karlovi a ten s nimi nesouhlasil. To je pro mě zpětná vazba, že moje další zápasy možná bude řešit Karel a ne Oktagon. Nevím, jak to dopadne... Nemusely se zveřejňovat detaily a nemusel jsem natáčet vyjádření, protože mi to vadí. Říkám, chtěl jsem stejné podmínky, jako měl Karel. To mi nebylo umožněno,“ vysvětlil Patrik Kincl.

    Podle kuloárních informací se Vémolova výplata za květnový zápas s Kinclem měla pohybovat kolem 2,5 milionu korun. Přesně takovou odměnu měl aktuální šampion požadovat za třetí zápas s Vémolou. Kincl ve svém vyjádření také rázně vyvrátil, že by po Novotném chtěl „UFC titulové peníze“ a uvedl jasný příklad.

    „Ani zdaleka tam nejsme. V roce 2021, co jsem našel, měl nejmenší výplatu za titulový zápas Sterling 230 tisíc dolarů (5,39 milionu korun, pozn. red.). To jsem si rozhodně neřekl. Nekecám, neřekl jsem si to, pouze jsem chtěl stejnou smlouvu, stejné podmínky a peníze, jako měl mít Karel za náš zápas,“ řekl na závěr Kincl.

    Zatímco Patrik Kincl se aktuálně připravuje na již zmiňovaného ranaře Čepa, Vémola dostal na prosincový turnaj v O2 areně za soupeře Samuela „Piráta“ Krištofiče, s nímž má nevyřešené spory.

    Před lety se několikrát řešil jejich vzájemný zápas, ke kterému zatím ale nedošlo. Nyní se utkají v domluvené váze do 88,5 kilogramů. V očích sázkových kanceláří a fanoušků je Vémola jasným favoritem a cokoliv jiného, než Terminátorovo dominantní vítězství by bylo šokem.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 pátek 1. března 2024. Anketa je uzavřena.

    • Cože
      17
    • Haha
      10
    • Super
      9
    • Trapas
      5
    • Sladký
      5
    • Tvl
      5