Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Vémola řeší prohru s Kinclem: Podle starých pravidel bych vyhrál, rozhodčí mě naštvali!

    Avizoval, že do třetího kola ukončí rivala Patrika Kincla (33) a stane se tak dvojnásobným šampionem Oktagonu. Místo toho Karlos Vémola (37) utrpěl nedávno nejbolestivější porážku v kariéře. Když minulou sobotu opouštěl O2 arénu, vypadal, jako by ho přejel parní válec. Nyní populární MMA zápasník poskytl první rozhovor po zmiňovaném zápase. Vysvětlil mimo jiné to, proč po prohře nepodal Kinclovi ruku a nedostavil se na tiskovou konferenci. Vémola si také postěžoval na rozhodčí. Před pátým kolem mu prý trenéři řekli, že vede 4:0 na body. Nakonec ale podle rozhodčích pětikolovou bitvu jednoznačně ovládl Kincl. „Trenéři se mi pak poprvé po 15 letech, co s nimi spolupracuji, omlouvali,“ řekl v pořadu Fight Cast Karlos Vémola, který zmínil i možný konec kariéry.

    V sobotu 20. května sledovala našlapaná O2 aréna zápas dvou nesmiřitelných rivalů Patrika Kincla a Karlose Vémoly. Nešlo o příliš zábavnou podívanou. První jmenovaný byl téměř celou dobu opřený o pletivo a usilovně se bránil Vémolovým pokusům o strhy.

    Během toho ale Karlosovu hlavu zásoboval údery, čímž Terminátorovi způsobil výraznou „damage“. Bodoví rozhodčí pak jako jeden muž rozhodli, že dlouho očekávanou bitvu vyhrál Kincl, který se tak stal prvním Čechem, jenž porazil Vémolu.

    „Karla jsem utopil v jeho vodách a vyhrál jsem zápas, byť nebyl divácky atraktivní, ale to bych dával za vinu rozhodčímu,“ řekl Expresu šampion Oktagonu Kincl.

    Zatímco aktuální král střední váhy všude rozdává úsměvy a fotí se s fanoušky, Vémola se načas stáhl z veřejného života. Nyní ale pro youtubový kanál Fight Cast One dal první rozhovor, v němž s novinářem Ondřejem Němcem mluvil nejenom o dopadech porážky s rivalem.

    Podle starých pravidel bych vyhrál, byl jsem naštvaný na rozhodčí

    Vémola například vysvětlil, proč po zápase Kinclovi nepodal ruku. Za toto gesto sklidil známý zápasník velkou kritiku.

    „Byla to asi velká chyba, protože tu ruku jsem mu samozřejmě podat měl. Už jen z toho důvodu, že jsem věděl, že to lidé budou řešit a že on to bude taky řešit a bude se k tomu vracet. Mělo se to stát, abych si tohle všechno ušetřil. Ono v takhle vyhroceném zápase a v takovém pozápasovém transu a pro mě zároveň šoku. Byl jsem prostě naštvaný na rozhodčí. Byla to chyba, ale už se to stalo, tak co? Myslím si, že Patrik by o mé podání ruky ani nestál, když na to přijde. Měl jsem to však udělat,“ rozpovídal se Vémola, který byl po zápase prý velmi překvapený, že rozhodčí viděli vyhrát Kincla.

    „Podle starých pravidel bych vyhrál jednoznačně. Já vytvářel tlak a zápas, frajer měl prdel na kleci 25 minut a on neměl nic na to, aby mě otočil, odešel, strikoval. V tu chvíli jsem to nepochopil a asi jsem to neustál, a proto jsem mu ruku nepodal,“ vysvětluje Vémola.

    „Mě samozřejmě každá prohra strašně moc mrzí, ale nejvíce mě na té prohře mrzelo, že se mi trenéři, se kterými spolupracuji 15 let, poprvé omluvili. Osobně i veřejně. To se mi nikdy nestalo,“ uvedl zápasník.

    Karlos Vémola po zápase s Patrikem Kinclem

    Karlos Vémola tvrdí, že mu před pátým kolem jeho trenéři v rohu tvrdili, že v jejich očích vede 4:0 a měl by zápas už jen kontrolovat. Z toho důvodu se Terminátor prý v posledním kole rozhodl pro velmi opatrnou taktiku a celý zápas se nevytasil s žádným plánem B.

    „Kdybych věděl, že prohrávám, vletěl bych do toho pátého kola jako prase do kukuřice a nechal bych tam všechno i za cenu toho, že mě Kincl knokautuje a prohraji před limitem. Takhle jsem se ale snažil spíše neudělat chybu, neriskovat,“ tvrdí Vémola.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:54 úterý 26. září 2023. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      44
    • Trapas
      26
    • Super
      17
    • Tvl
      8
    • Cože
      6
    • Sladký
      6