Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Muradov vyhrál krvavou bitvu s Američanem Bryanem Barberenou. Do klece museli povolat lékaře!

    Makhmud Muradov v šestém UFC porazil na body Bryana Barberenu. | foto: Expres.cz

    Makhmud Muradov ovládl UFC v Londýně ve velkém stylu! S jednomyslným rozhodnutím sudích si poradil s Bryanem Barberenou, veteránem bojových sportů. Uzbek s českým srdcem předvedl neuvěřitelnou všestrannost a dokázal takticky rozdrtit svého soupeře.

    S ladným pohybem na nohou a tvrdými kopy umělecky bombardoval Američana, což mu vzalo dech. Navíc se ukázal jako mistrovský wrestler, když Barberenu několikrát skvěle hodil na zem. Třiatřicetiletý bojovník tak neustále kontroloval zápas a potvrdil, že patří mezi světovou elitu.

    Svou výjimečnou výhrou se však neobešel bez kontroverze. Hned dvakrát došlo ke střetnutí hlavami, což je ve sportu zakázané. Nejprve Muradov neúmyslně narazil čelem do Barberenova spánku, ačkoliv se snažil vymanit z páky na rameno. Poté se oba bojovníci nechtěně srazili čely, když se Barberena pokusil o strh. Lékaři museli zasáhnout, ale naštěstí oba byli schopni pokračovat.

    Muradov slavil vítězství na body nad Barberenou.

    Den před velkým soubojem to vypadlo, že Muradov nemusí vůbec nastoupit proti Bryanu Barberenovi! Trenér Petr Kníže odhalil pro CNN Prima News, že v pátek před zápasem čelili dramatické situaci, když Makhmudovi chybělo důležité oční vyšetření. Hned po stare downu musel na lékařskou prohlídku očí. Naštěstí se její výsledky nakonec ukázaly být pozitivní a tím byla zajištěna účast u zápasu.

    V sobotu dopoledne, před samotným kláním, byl Makhmud Muradov stoprocentně připraven a prokázal svoji sílu a schopnosti. Těžil ze své vyšší postavy a většího rozpětí, což mu v souboji s Bryanem Barberenou poskytovalo výhodu. Když se duel přenesl na zem, ukázalo se, že uzbecký gladiátor je v této oblasti nepřekonatelný. Nicméně Bryan Barberena nepřestával bojovat a předvedl neuvěřitelnou odolnost, i když opouštěl klec s nasupeným výrazem a zkrvavenou tváří.

    Makhmud Muradov předvedl, že je předpisovou ukázkou všestranného bojovníka. Jeho výkon v Londýně byl bezpochyby epický a zanechal za sebou už 26 vítězství v kariéře a čtvrtý triumf v UFC. Je jasné, že tento uzbecký bojovník se stále řadí mezi světovou špičku!

    Drastické shazování a zápas o vše

    Makhmud Muradov prošel tvrdým tréninkem a důkladným shazováním váhy, aby se dostal do optimální kondice. Byl to souboj, do kterého vložil vše.

    „Poslední a nejtěžší fáze přípravy je hubnutí a udělat váhu. Vše jde ale podle plánu a cítím se dobře. Dvacet hodin před vážením zbývá pět kilogramů,“ napsal před několika dny na Instagramu Muradov, který přidal také několik snímků z „dělání váhy“.

    Na fotkách byl Makhmud Muradov zabalený do ručníků a osušek, aby se co nejvíce potil. Ze stejných důvodů také absolvoval poslední tréninky nabalený do několika vrstev oblečení.

    Makhmud Muradov dělá váhu.

    Makhmud Muradov dělá váhu.

    Uzbeckého zápasníka, který se těší velké popularitě mezi českými fanoušky bojových sportů, čekal v sobotu důležitý zápas na londýnském galavečeru UFC, který nakonec famózně vyhrál.

    „Londýn je super. Bude tam hodně podpory z Uzbekistánu, mnoho kluků tam žije. A navíc přiletí i hodně kamarádů z Česka. Nikdy jsem ještě v Londýně nebyl, ale vždycky jsem tam chtěl jet. Teď jsem tam dostal na půl roku vízum, což bylo hodně těžké zařídit, ale díkybohu se to povedlo,“ pochvaloval si Muradov v nedávném rozhovoru pro CNN Prima News.

    Bývalý přítel zpěvačky Moniky Bagárové se na turnaji střetl se zkušeným Američanem Bryanem Barberenou, který má stejně jako Muradov dvě porážky v řadě. Oba bijci to měli v prestižní organizaci tedy nahnuté a byl to zápas o udržení se v organizaci.

    „Mám smlouvu ještě na dva duely, ale za sebou už dvě prohry, takže musím vyhrát a prodloužit smlouvu. Každý zápas v UFC je o budoucnost. Barbarena je v UFC už devět let, vybudoval si jméno. Ale má taky dvě prohry, tak to možná bude o to, kdo tam zůstane. A myslím, že vyhraje ten nejlepší, co si zaslouží tam zůstat. A to jsem já,“ nechal se slyšet Muradov, který už si ale očividně připravuje zadní vrátka pro případ, že by se musel s UFC rozloučit.

    Oktagon jako zadní vrátka, přijde pomstít kamaráda Vémolu?

    Muradov jednak v rodném Uzbekistánu nedávno rozjel vlastní organizaci. Silnou fanouškovskou základnu má ale také v Česku a pravidelně navštěvuje turnaje organizace Oktagon MMA, kde dříve zápasil.

    Na dubnovém galavečeru v Liberci Muradov redaktorovi Expresu dokonce přiznal, že jeho návrat do Oktagonu je reálný a rád by zase zápasil před fanoušky, kteří ho milují.

    „Je to reálné, proto jsem tady, mně to chybí, ale vše záleží na nabídkách,“ řekl nám Muradov, který v minulosti nastupoval i s českou vlajkou do klece.

    Není tajemstvím, že Muradov má velmi dobré vztahy s šéfem organizace Ondřejem Novotným. Lákat by ho mohla také případná možnost pomstít kamaráda Karlose Vémolu a vzít titul aktuálnímu šampionovi střední váhy Patriku Kinclovi, s nímž měl Muradov bojovat před lety ještě pod hlavičkou dnes už neexistující organizace XFN.

    Zápas mezi Muradovem a Kinclem měl proběhnout v červnu roku 2019 v pražské O2 aréně. Na akci, která se nakonec neuskutečnila, se už prodávaly lístky. Muradov ze zápasu vycouval, protože od XFN neobdržel slíbenou zálohu a organizace později zkrachovala. Expresu tehdy Uzbek přiznal, že za zápas s Kinclem měl dostat dosud největší odměnu v kariéře.

    „Nikdo mi nikdy nenabídl více. Podle mě to byla i největší částka v Česku a na Slovensku. O tu částku jsem si řekl já. Oni chvíli přemýšleli a pak řekli ano, bereme to,“ řekl nám před čtyřmi lety Muradov, který ale konkrétní částku sdělit odmítl. V kuloárech se spekulovalo o milionu korun.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 19:54 pondělí 20. listopadu 2023. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      10
    • Super
      8
    • Trapas
      6
    • Sladký
      6
    • Tvl
      6
    • Cože
      5