Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Bála jsem se, že zabijí mě i mou rodinu! Hlůšková o tom, proč nechtěla práskat členy gangu

    Tereza Hlůšková popsala chvíle po zadržení. | foto: Koláž Expresu

    V lednu roku 2018 se jí zhroutil svět. V Pákistánu, kam létala za prací modelky, ji zadrželi celníci na letišti a v jejím kufru našli devět kilogramů heroinu. Krátce poté svět obletělo video, v němž Tereza Hlůšková (26) propadla panice a v malé místnosti plné vojáků a policistů říká: „On mě zabije!“ Nyní se dívka z Uherského Hradiště k tomuto momentu vrátila a detailně rozebrala, proč se jí nechtělo práskat na jednotlivé členy drogového gangu, do jehož spárů prý nevědomky spadla. „Byla jsem paranoidní a myslela si, že jsou to nějací velcí mafiáni,“ vzpomíná Hlůšková, která měla v tu chvíli strach o život i o svou rodinu.

    Tereza Hlůšková, která už je zhruba rok zpět v České republice, se před časem rozhodla odvyprávět svůj příběh pomocí krátkých videí na platformě Herohero. Na nejnovějších nahrávkách dívka rozebírá, co se dělo poté, když ji celníci zadrželi na letišti v Láhauru a v jejím kufru našli drogy.

    „Byla jsem v malinké místnosti. Seděla jsem a brečela. Chtěla jsem být doma a přemýšlela, co budu dělat. Dívala jsem se na hodiny. Oni se mě ptali, proč se koukám, a já jim řekla, v kolik mi to letí a že chci vědět, jestli to stihnu. Oni se mi smáli. Já byla mladá a blbá. Myslela jsem si, že mě chytili, vezmou mi věci a můžu zase letět. Oni ale věděli, že tam budu sedět pár let v tom vězení. Já to ale nevěděla,“ říká Tereza, kterou si prý do místnosti chodili natáčet a fotit nejenom celníci, ale také civilisté.

    „Asi se chtěli podívat na blondýnu, kterou zatkli. Všichni chodili a fotili si mě a můj kufr. Bylo to nelidské,“ nechápe dodnes Hlůšková.

    Celníci, kteří prohledávali zavazadlo mladé Češky, Terezu podezřívali, že si nějaké drogy navíc sama ukryla do svého oblečení. Proto jí rozřezali boty i třeba podprsenky.

    „Oni našli asi pět pytlů drog, je blbost, abych si ještě něco dala do boty. Jeden policista mi pak dal cigarety, ať kouřím. Mysleli si, že tam mám heroin v těch cigaretách,“ svěřuje se Tereza Hlůšková.

    Strach o život i vlastní rodinu! Tereza se bála prásknout členy gangu

    V jednom z nejnovějších videí se mladá Češka vrací také k nahrávce, která krátce po Terezině zadržení obletěla celý svět. Hlůšková, která se předtím celou dobu na celníky spokojeně usmívala, měla najednou hlavu v dlaních a byla strachy bez sebe.

    Úsměv za devět kilo heroinu.

    „Ježíši, on mě zabije,“ řekla tehdy zoufalým hlasem Tereza, která měla na mysli šéfa gangu, do jehož spárů spadla. Nyní Hlůšková s odstupem času uvádí, že strach o život byl nejspíše zbytečný.

    „Byla jsem paranoidní. Myslela jsem si, že ti, co mi dali ten kufr, jsou nějací velcí mafiáni, ale osmdesát procent Pákistánců dělá drogy. Já jsem se bála, že mě půjdou zastřelit a nemůžu říct jejich jména. Měla jsem strach, že půjdou po mé rodině. Když víte, že musíte někoho nabonzovat a on má moc, peníze a lidi pod sebou, bojíte se. Bylo to logické,“ tvrdí Tereza Hlůšková, která prý pak kriminalistům řekla celou pravdu.

    Dodnes Tereza často čelí podezření, že o drogách v kufru věděla. Mnozí jí skrz sociální sítě často dávají najevo, co si o její verzi myslí. Ona má pro všechny rýpaly jasný vzkaz.

    „Kdybych věděla o tom, že tam byly drogy, řeknu si třeba půl milionu nebo milion za cestu. Ty peníze ale nemám. Opravdu jsem to nevěděla. Nebudu ale ze sebe dělat chudinku, nikdy jsem neřekla, že jsem nevinná. Neměla jsem věřit cizím lidem a měla jsem si to zjistit a zajímat se o to,“ sype si popel na hlavu Tereza, která je aktuálně šťastná s fotbalistou Mariánem Kovářem a živí se jako servírka.

    Láska mezi Terezou a Mariánem jenom kvete!

    Velmi slušný příjem Tereze zajišťují také videa z výše zmíněné platformy Herohero, kde její profil sleduje už přes 860 lidí. Každý z nich za Terezino svědectví z Pákistánu platí pět eur měsíčně.

    Expresu se Hlůšková svěřila, že už nyní má v hlavě plán, jak se svým účtem naloží, až odvypráví celý svůj příběh. „Mám v plánu zde sdílet recepty na tradiční pákistánská jídla a učit lidi urdštinu,“ řekla nám Tereza.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 čtvrtek 10. srpna 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      71
    • Super
      11
    • Haha
      8
    • Cože
      3
    • Sladký
      3
    • Tvl
      3