Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Paroubek: Až bude Krampol zdravý, zvu ho na oběd. Jarda Tvrdík mě přesunul na okraj VIP tribuny!

    Ve vrcholné politice se pohybuje od devadesátých let, později se stal premiérem. Jako vlivný muž si Jiří Paroubek udělal spoustu známostí, a to i v showbyznysu. V pořadu PoliTikTok promluvil o přátelství s Jiřím Krampolem, trápení Felixe Slováčka s manželkou Dádou a tak trochu si postěžoval i na to, že ho boss Slavie a bývalý parťák Jaroslav Tvrdík přesunul na okraj VIP tribuny, odkud nemá dobrý výhled na fotbal!

    Na jeho loňské narozeninové oslavě se to bardy českého showbyznysu jenom hemžilo! Dorazil Jiří Krampol, František Janeček nebo třeba Luděk Sobota. A Jiří Paroubek si jejich přátelství cení.

    „S Jirkou Krampolem se teď moc nevidíme, protože je pořád někde po nemocnicích. Na premiéře muzikálu Bídníci jsem se ale potkal s jeho manažerem Milošem Schmiedbergerem a říkal jsem mu, že až se Jirka vrátí, pozvu je někam na oběd. Doufám, že to bude brzy. Jirka je fajn, mám ho rád,“ prozradil Paroubek.

    Z nemocnice už je nyní Krampol venku. Jenže zdravotní problémy ho trápí dál, nedávno se natrvalo přesunul do pečovatelského domu. Sám se o sebe totiž už bohužel nedokáže postarat.

    „Když se spolu vidíme, probíráme všechno. On pak někdy přejde k nějakým starým historkám, a ty já mám rád,“ říká expremiér.

    Na narozeninovou párty Jiřího Paroubka dorazilo několik slavných tváří.

    Například s hudebním producentem Františkem Janečkem dokonce Jiří Paroubek v minulosti spojil síly. Janeček mu pomáhal s volební kampaní a doporučoval mu hudebníky, kteří by chtěl ČSSD podpořit.

    „Myslím, že o sobě můžeme říct, že jsme kamarádi, ano. Poznali jsme se někdy, když jsem byl premiérem. On ale také už předtím pomáhal s volební kampaní sociální demokracie, tehdy se zpěváci z jeho stáje objevovali na mítincích. To už jsou dlouhá léta. A mítinky jsou dneska asi trochu skromnější,“ vzpomíná Paroubek.

    Zeptali jsme se ho také na dalšího kamaráda Felixe Slováčka, konkrétně na jeho trápení s Dádou Patrasovou. Ta se v uplynulých letech nejednou objevila v médiích v souvislosti s alkoholovým skandálem, přičemž Slováček ji za to kritizoval.

    Oslava Františka Janečka

    „Sleduji to jenom okrajově, protože bulvár beru trošku s nadhledem a vím, že se ty věci musí vždycky vydělit třemi nebo pěti. Zrovna nedávno jsme se také potkali na premiéře, mluvili jsme spolu a Felix mě potěšil, protože mi řekl, že čte moje články na serveru Vaše věc. Obecně k sobě máme názorově docela blízko,“ vysvětluje Paroubek.

    Jarda Tvrdík mě přesunul na okraj VIP

    Poměrně blízký vztah navázel Jiří Paroubek také se svým někdejším stranickým kolegou a nyní slávistickým šéfem Jaroslavem Tvrdíkem. Pojí je mimo jiné právě láska k vršovickému klubu.

    „Jarda je prostě Jarda. Abych vám přiblížil ten vztah, tak Jarda mi zařídil čestné lístky na Slavii, byl jsem asi půl roku ve VIP. To bylo prima, hezky jsem tam viděl. Jenže pak mě přesunul do okrajových lóží, a to je asi jako kdybych chodil na čtvrtou galerii do Národního divadla. Tam nic nevidíte a neslyšíte, to abych si vzal dalekohled! Tak utkání Slavie sleduji v televizi,“ postěžoval si, ačkoliv evidentně v dobrém a přátelském duchu, Jiří Paroubek.

    Fotogalerie