Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Klepli mi na rameno a já věděla, že je zle! Tereza Hlůšková poprvé o zadržení v Pákistánu

    Tereza Hlůšková promluvila o zadržení v Pákistánu i zdrcující zprávě z Česka. | foto: Koláž Expresu

    Před pěti lety se jí totálně změnil život. Na letišti v Láhauru ji zadrželi celníci s tím, že má v kufru devět kilogramů heroinu. Češka Tereza Hlůšková (26) pak strávila více než čtyři roky v kriminále. Na svobodu se dostala loni a nyní poprvé promluvila o momentu, kdy se jí zhroutil svět. „Poklepali mi na rameno, otočila jsem se a já tušila, že je něco špatně,“ vzpomíná Tereza.

    Tereza Hlůšková původně plánovala odvyprávět lidem svůj příběh v knize. Byla v kontaktu s několika autory. Jeden z nich jí doporučil, aby si založila profil na sociální síti Herohero a začala natáčet videa, kterými si vydělá nemalé peníze. Dívka z Uherského Hradiště ho poslechla a její profil nyní sleduje už přes osm stovek odběratelů. Každý z nich platí pět eur měsíčně.

    Koncem března Tereza přidala na profil videa, v nichž mluví o podezřelých soškách, které musela ve Francii předávat neznámému muži.

    „Týpek, co se mnou byl v Pákistánu, mi napsal SMS zprávu, ať jdu v noci do parku, který je u hotelu, a že tam uvidím muže s kudrnatými vlasy a červenou kšiltovkou. Měla jsem si vzít kufřík, který jsem si brala do Pákistánu, a dát mu jednu sošku psa. Já mu říkala, že šéf tvrdil, že to bylo pro někoho v Anglii,“ vzpomíná Tereza, která tak naznačuje, že gang, do jehož spárů omylem spadla, pravděpodobně ukrýval drogy do zmiňovaných sošek.

    Teď se Hlůšková zaměřila na moment, kdy ji v lednu roku 2018 na letišti v Láhauru zadrželi pákistánští celníci. V tu dobu měla za sebou už tři úspěšné cesty do Pákistánu a zpět. Do muslimské země létala za prací modelky a tehdy prý netušila, že ji pravděpodobně využívá drogový gang k pašování heroinu.

    „Přivezl mě (na letiště) týpek v autě a řekl mi, že na přepážce mají borce, který s nimi spolupracuje, že mají lidi na letišti a nemusím se bát. Řekli, že to mají kvůli tomu, aby se holkám modelkám nic nestalo a nikdo je třeba neznásilnil. Měla jsem jít na přepážku číslo 1 nebo 2, ale ty byly zavřené,“ popisuje Tereza.

    „Šla jsem tedy k přepážkám 3 a 4. Týpek mi pomohl dát kufr na skener. To byla jedna kontrola a tou jsem prošla. Pak jsem šla do kabinky, kde byly dvě muslimky v hábitech od hlavy až k patě. Říkaly, že jsem hezká a povídaly jsme si. Prohledaly mě tam a řekly, že můžu jít. Vzala jsem kufr, kabelku a šla jsem,“ pokračuje Hlůšková.

    Podle Terezy ještě následovala třetí kontrola. Zlomové ale bylo, co se stalo po ní.

    „Dívala jsem se, kam půjdu dál. Stála jsem a někdo za mnou přišel a poklepal mi na rameno, ať se otočím. Byl v tmavě modré uniformě, měl knírek a znamínko. Řekl, ať jdu za ním. Jakmile to řekl, tušila jsem, že je něco špatně. Tři cesty mě nezavolali a teď ano. Věděla jsem, že něco bude špatně,“ dodává Tereza Hlůšková, která dodnes tvrdí, že o drogách v kufru nevěděla.

    V posledním videu se Tereza v jeden moment dokonce rozplakala, protože si vzpomněla na moment, kdy se od svého otce přes telefon dozvěděla, že zemřel její milovaný dědeček, s nímž mluvila zhruba dva týdny před zadržením. Tereza byla tehdy v Pákistánu a nestihla pak ani dědečkův pohřeb.

    „Zemřel přesně čtrnáct dní předtím, než mě zavřeli. Jestli existuje bůh, udělal to tak, aby se dědeček nedozvěděl, co se mi stalo. On by to nedal. Byl citlivý, rozbrečel se i u Šeherezády,“ řekla Tereza se slzou v oku.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:19 čtvrtek 3. srpna 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      88
    • Super
      12
    • Haha
      12
    • Tvl
      11
    • Sladký
      10
    • Cože
      4
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...