Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Celebrity mají Slováky za debily. Rytmus nečekaně a ostře podpořil Pellegriniho!

    Raper Rytmus před druhým kolem prezidentských voleb podpořil Petera Pellegriniho. | foto: Profimedia, Expres.cz

    K politice se nikdy nevyjadřoval, to ostatně sám na úvod svého prohlášení připomíná. Raper Patrik Vrbovský, známý především jako Rytmus, se nicméně těsně před druhým kolem prezidentských voleb na Slovensku rozhodl podpořit Petera Pellegriniho. Ficův parťák totiž podle něj například nemá v plánu rozdmýchávat konflikty jak v zemi, tak i přiživovat válku na Ukrajině.

    Celá řada slovenských celebrit v uplynulých měsících podpořila druhého kandidáta, který se dostal do dalšího kola, tedy Ivana Korčoka. Jednotný ale showbyznys našich sousedů rozhodně není.

    Za Pellegriniho se postavila třeba tenistka Dominika Cibulková, influencerka Zuzana Plačková nebo moderátorka Zuzana Belohorcová.

    A teď se přidal i Rytmus.

    „Určitě nebudu volit někoho, koho tlačí většina celebrit a umělců. Přijde mi to, že nás mají za debily a chtějí nám natlačit svůj názor, tak by to nemělo být. Oni si přesně myslí, že většina Slovenska jsou vypatlaní lidé, které by měli přesvědčit,“ řekl v ostrém prohlášení, které zveřejnil na sítích.

    Nejenže raper, který se vždy politice vyhýbal, podpořil Petera Pellegriniho. Poměrně ostře také zkritizoval Ivana Korčoka, který první kolo vyhrál

    „Umím ocenit dobrý marketing. Ale když vidím, jak se někdo nechává točit přitom, jak přeparkovává babičce auto s řečmi typu „děláme to pro vás“, to na mě fakt nedělá dobrý dojem,“ řekl například.

    Vůbec nejožehavější pasáž ale přišla v závěru prohlášení. Rytmus totiž zmínil, že rozhodně nestojí o to, aby země byla v neustálých konfliktech. A zmínil také Rusko.

    „Stejně tak na mě dobře nepůsobí, když někdo vyhlašuje, že bude bojovat s vládou. To znamená konflikt, a tím pádem i konflikt společnosti. A já myslím, že Slovensko už je konflikty unavené. Fakt si to nepřeju. Proto volím někoho, kdo je mi v první řadě sympatický, někoho, kdo je zkušený a někoho, kdo do naší společnosti přinese klid. A také někoho, kdo bude pro mír. Protože chci, aby můj syn vyrůstal v míru, ne v nějakém konfliktu mezi Amerikou a Ruskem. Proto volím Petera Pellegriniho,“ uzavřel Rytmus.

    Na Slovensku se v souvislosti s jeho prohlášením řešilo, zda náhodou raper s ohledem na svou silnou fanouškovskou základnu neporušil moratorium, které je na volby uvaleno v posledních dnech před otevřením volebních místností. To se ale podle úřadů nestalo.

    Slováci půjdou mezi Pellegrinim a Korčokem vybírat v sobotu. Podle průzkumů bude druhé kolo extrémně vyrovnané, Korčok má navrch pouze v rámci statistické chyby.

    Fotogalerie