Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Attila Végh v šoku: Za Pellegriniho s ním Renault ukončil spolupráci. Mluví o komunismu

    Podporuješ Pellegriniho? Končíš. Zástupci automobilky Renault šokovali slavného MMA zápasníka Attilu Végha, který se aktuálně připravuje na odvetu století s Karlosem Vémolou, rozvázáním spolupráce. Nelíbilo se jim, že se před volbami postavil za následně zvoleného nového prezidenta. Attila zveřejnil konverzaci mezi svým manažerem a zástupkyní Renaultu. Ta mu vzkázala, že podpořil stranu, která je „křivá a lže“.

    Petera Pellegriniho před volbami podpořila celá řada celebrit. Kromě Attily třeba i raper Rytmus, bývalá tenistka Dominika Cibulková nebo influencerka Zuzana Plačková.

    Právě oblíbený zápasník ale na podporu Ficova koaličního partnera doplatil. Ozvali se mu z Renaultu, že s ním ukončují spolupráci. Auto, které od nich měl půjčené, si ještě chvíli může nechat, promovat ho ovšem nesmí.

    „Náš generální ředitel mě upozornil na to, že naši ambasadoři by měli zůstat politicky neaktivní. Francouzská firma má takto nastavená pravidla. Na Attilu se snesla vlna kritiky, což by se ještě dalo ustát, ale budu upřímná – ne, když i celý náš tým je na opačné straně. My, naši nejbližší, naše bubliny. Za toto se nemůžu postavit,“ píše manažerka Renaultu v mailu zástupci Attily.

    Dále pak ještě dodává, že Végh podpořil stranu, která je křivá a lže. A že s tím společnost nechce být spojována.

    Na sociálních sítích se Attila k celé události vyjádřil a dal najevo smutek z toho, že se vrátily praktiky z dob minulého režimu, kdy byli lidé trestáni za jiný názor.

    „Ve světle aktuálních událostí se s vámi musím podělit o zkušenost, která ve mě vzbudila pocit, že se komunismus vrátil. Dnes jsem obdržel mail, ve kterém mě jistá komerční značka trestá za to, že jsem svobodně projevil při volbě prezidenta svůj soukromý politický názor a přesvědčení v domnění, že žijeme v zemi, kde se to svobodně projevit může,“ napsal někdejší šampion světoznámé organizace Bellator.

    „Bohužel, realita je zřejmě taková, že pokud máte a nedejbože projevíte svůj názor veřejně, může se stát, že přijdete o partnerství, možná byznys a možná nás brzy budou za názor i zavírat. Osobně mě zajímá, zda se v následujících dnech bude tato značka ptát svých zákazníků koho volili, nebo jim peníze od voličů jiné strany až tak nesmrdí,“ uzavřel Attila.

    Fotogalerie