Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Klánovice obchází strach. Starostka uklidňuje občany, policie pročesává les i na koních

    Platí za klidnou lokalitu na okraji Prahy, kde se nachází spousta dětských hřišť i park pro seniory. Jenže v pátek kolem třetí hodiny odpoledne se Klánovický les stal dějištěm dvojnásobné vraždy, jejíž obětí je dvaatřicetiletý muž a jeho teprve dvouměsíční dcera. Na místě hrůzného činu už se objevily první vzpomínkové předměty a zapálené svíčky, širokou oblast nadále pročesávají policisté. Starostka ale všechny ujišťuje, že se není čeho bát.

    Vánoce budou pro klánovické obyvatele vše, jenom ne klidné. Pražskou čtvrtí páteční zrůdný čin rezonuje o to více, že pachatel nadále uniká spravedlnosti. Navíc policie s ohledem na soukromí rodiny a fakt, že obětí je dítě, nemůže zveřejňovat detaily vyšetřování.

    A tak se v Klánovicích spekuluje. Třeba o tom, zda náhodou pachatel nebyl z místní ubytovny, která se nachází v areálu kuchařského učiliště. Pochopitelně se také hojně propírá, zda vrah svou oběť znal a jednalo se například o pomstu, nebo šlo o zcela náhodnou vraždu.

    Na místě zrůdného činu už se pomalu hromadí svíčky a nejrůznější předměty, odkazující na to, že jednou z obětí byla teprve dvouměsíční holčička. Třeba nejrůznější plyšáci. Jinak ale Klánovický les zeje prázdnotou, pokud nepočítáme policisty.

    „Je to tragická událost, ale možná pro uklidnění situace by vám policie mohla potvrdit či vyvrátit informaci z médií, že se stále pátrá po ozbrojené osobě. Větou o tom, že by neměla být provedena další opatření, a občané mají býti shovívaví, jste moc klidu mezi občany nepřinesla,“ vzkázala jedna z obyvatelek Klánovic starostce Aleně Kolovrátkové, která o situaci průběžně komentuje.

    Případ dvou mrtvých z lesa v pražských Klánovicích policie v sobotu kvalifikovala jako dvojnásobnou vraždu. Potvrdila, že jednou z obětí je dítě. (16. prosince 2023)

    Právě na naléhání občanů Kolovrátková o aktuální situaci jednala i s policií.

    „Vnímám váš zvýšený zájem o informace ohledně tragické události, která se stala v pátek na našem území. Chtěla bych Vás ujistit, že naše městská část poskytuje maximální součinnost policii čtyřiadvacet hodin denně. Aktuálně nemáme informace o tom, že by v Klánovicích hrozilo nějaké nebezpečí,“ uvedla Kolovrátková.

    Dodala také, že po celé městské části včetně lesa byly posíleny policejní hlídky. Prý to ale není kvůli pátrání po vrahovi, ale pro pocit bezpečí.

    „Zvýšený policejní dohled je v našich ulicích zajištěn právě pro váš pocit bezpečí. Zároveň bych vás chtěla požádat, abyste se v těchto dnech opravdu vyhnuli používání zábavné pyrotechniky, která může znepokojovat vaše sousedy. Děkuji za pochopení a spolupráci,“ dodala.

    Kromě pročesávání okolí policisté intenzivně kontrolují kamerové záznamy. A vyzývají řidiče s kamerou na palubní desce, kteří Klánovicemi v pátek 15. prosince projížděli, aby se jim ozvali.

    Fotogalerie