Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Týraný pes Blade, kterého nechal Martin T. bez jídla: Papká s chutí a už nemá kanylu!

    Týraný pes bojuje o život a jeho stav se naštěstí lepší. | foto: Koláž Expresu

    Prožil si muka jako z hororu. Dlouhé týdny byl bez potravy. Aby přežil, pil vodu ze záchodové mísy. Zbídačený pes Blade, kterého měl Martin T. údajně nechat záměrně hladovět, aby se pomstil své partnerce, v sobě ale našel poslední zbytky sil a vylezl na okno, což mu nakonec zachránilo život. Pohled na jeho na kost vyhublé tělo totiž šokovalo místní, kteří okamžitě zavolali na místo hasiče. Zvíře je aktuálně v dobrých rukách a zdá se, že se jeho stav během posledních dní rapidně zlepšil. Svědčí o tom snímky, které sdílela veterinární klinika, v jejíž péči nyní Blade dočasně je. „Papká s chutí, už nepije hltavě, ale klidně. Konečně se mohla odstranit kanyla,“ stojí na stránkách Veteriny Turčinková.

    Českou veřejnost dojal, rozhněval a zároveň šokoval nechutný příběh z Uherského Hradiště, kde místní holič a podnikatel Martin T. nechal svého psa Bladea hladovět v bytě.

    Zvíře mělo být bez potravy několik týdnů a údajně šlo o úmysl, protože se mladý muž chtěl tímto zvráceným způsobem pomstít bývalé lásce, se kterou si psa pořídil.

    Poslední dva měsíce jsem se potýkal s psychickými problémy a nebyl jsem schopný se o něj starat. Chtěl jsem ho dát do útulku, ale bál jsem se reakce okolí, tak jsem to pořád oddaloval a oddaloval až se to dostalo do fáze že jsem tam začínal chodit míň, a když jsem viděl, co se s ním děje tak jsem dostal strach a nevěděl co dělat. Nikdo z okolí o mém problému nevěděl, tudíž mi, ani Bladeovi nemohli pomoct. Neměl jsem v tom žádné potěšení. Celá situace mě hrozně moc mrzí a lituji toho,“ uvedl pro Denik.cz muž, který podle svých slov plně spolupracuje s policií.

    „Dalo se tomu předejít kdybych se někomu svěřil. Doufám, že se Blade z toho dostane a bude zase jako byl dřív. Taky mě moc mrzí, jaký to má dopad na mé okolí. Nikdo z mé rodiny, rodiny mé bývalé přítelkyně, včetně jí nebo kamarádů o tom nevěděl, jinak by určitě zakročili protože jsou to dobří lidi. Tímto bych poprosil veřejnost, ať se zachovají lépe než já, a přestanou terorizovat lidi co za nic nemůžou. Všechnu tu nenávist si zasloužím jen já a jsem připraven nést následky,“ dodal Martin T., jehož celé prohlášení si můžete přečíst zde.

    Papká s chutí a už nemá kanylu! Je to úplně jiný pes!

    Zatímco lidé v Uherském Hradišti pořádají nyní na Martina T. hon a posílají mu výhrůžky napadením či dokonce smrtí skrz sociální sítě, veterinární klinika, která se aktuálně stará o týraného psa Bladea, zveřejnila nové informace o zvířeti. A jsou to naštěstí dobré zprávy!

    Stav zhruba tříletého stafordšíra, který přežil jen zázrakem, se podle veterinární kliniky vedené doktorkou Karolínou Turčinkovou výrazně zlepšil.

    „Má se moc dobře, očividně mu domácí prostředí prospívá. Rozdíl je neuvěřitelný. Je to úplně jiný pes,“ stojí na facebookové stránce Veteriny Turčinková, kde se objevilo také několik aktuálních fotek.

    Z Bladeových očích lze vyčíst, že si prožil skutečné peklo a bude nejspíše nějakou dobu trvat, než zase začne lidem důvěřovat. Nyní ale je v dobrých rukou a je vidět, že si záchrany života velmi váží.

    „Papká s chutí, už nepije hltavě, ale klidně. Konečně se mohla odstranit kanyla. Příští týden nás čeká kontrolní vyšetření krve. Teď už jen budeme dál pokračovat v přiměřeném přibírání podle speciálně vypracovaného plánu,“ informovala dále klinika.

    Fotogalerie