Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Konflikty s učiteli, plynová pistole a hra na mafiány! Praktiky dětského gangu z Modřan

    Českou veřejnost znepokojila série šokujících videí, ve kterých je znázorněno řádění partičky z pražských Modřan. Expresu se nyní podařilo objasnit, jak tento gang funguje. V čele má stát nezvladatelný mladík J. S., který už nějakou dobu šikanuje děti ve škole, straší ostatní plynovou pistolí a údajně se dostal i do konfliktu s učiteli. „Bezdůvodně jim nadává a je na ně drzý,“ řekl nám mladík, který tvrdí, že ho modřanský agresor v minulosti napadl. Nevychovaný grázl, který si rád hraje na filmového gangstera, podle teenagerů často útočí v přesile a vybírá si slabší jedince. Několikrát se prý stalo, že napadl dívku! Hlavního spojence má mít ve svém kamarádovi, který jeho běsnění s radostí dokumentuje na kameru!

    Expres již dříve informoval, že hlavní roli v šokujících videích z pražských Modřan hraje údajně problémový student s iniciálami J. S., který chodí po sídlišti s plynovou pistolí a troufá si zejména na mladší. Občas ale útočí také na dívky.

    „J. S. je grázl, který dělal problémy ve škole i venku. Nevinně uhodil spolužáka a řešila to i policie. Byl drzý na učitele a bezdůvodně jim nadával. Zhruba před půl rokem mě praštil v metru, druhý den mi zvonil na zvonek u baráku a vyhrožoval,“ svěřila se Expresu dívka, která z pochopitelných důvodů promluvila jen pod zárukou anonymity.

    „Zakazoval malým klukům odjet domů kvůli problémům, které si J. S. sám vyvolal. Jednu holku pronásledoval několik měsíců. Chodil za ní pokaždé, když šla v Krči ze školy domů. Plynovou pistolí mířil i na jednoho z mých kamarádů, ten s tím ale nechce být spojován,“ přidal se mladík, který s vyhlášeným sígrem má své zkušenosti.

    Na sociálních se objevují videa, ve kterých J. S. šikanuje mladší školáky. Na některé i míří plynovou pistolí a vyhrožuje jim.

    „Dovoluje si na mladší a v přesile. Když na něj jdou stejně staří a velcí, většinou buď utíká, nebo brečí a volá tátovi,“ upozorňuje další mladík, který zmíněného agresora zná.

    Kápo dětského gangu byl přepaden na autobusové zastávce.

    Zdroj Expresu, který má kamarády mezi modřanskými teenagery, upozorňuje, že aktivita výše popsaného gangu začala nedávno jako hloupá legrace.

    „Začalo to jako nevinná legrace. Mysleli si, že je fajn na někoho tahat plynovku. Hráli si na mafiány,“ tvrdí náš důvěryhodný informátor.

    „Jakmile ale dali ven video, v němž míří na jiného kluka pistolí, začalo se to řešit na sítích, zejména pak v jedné facebookové skupině. Někdo to dal na policii a ti kluci mají jít k výslechu,“ dodal zdroj Expresu.

    Důležitou roli hraje také grázlův parťák. Děti se děsí, co bude dál

    Redaktoři Expresu se spojili s několika dětmi z Modřan, které tvrdí, že je členové gangu, zejména pak zmiňovaný kápo J. S., napadli. Jeden z teenagerů uvedl, že důležitou roli v partě má také mladík, který natáčí šikanování mladších školáků na mobilní telefon.

    „Ten kameraman se sám účastnil podobných věcí, například zastavoval mladší kluky na ulici a zakazoval jim pokračovat v cestě,“ říká chlapec z Modřan.

    J. S. (vlevo) si rád dovoluje na mladší a v přesile.

    Všechny Expresem oslovené děti se shodují, že aktivity modřanského gangu budou pokračovat i poté, co hlavní grázl J. S. dostal několikrát „nakládačku“ od konkurenční party.

    „Bude určitě pokračovat. Ta nakládačka ho nijak nezmění. Jediná změna bude, že si možná bude dávat pozor a nebude už sdílet videa na sítích,“ myslí si mladík, který s J. S. přišel několikrát do styku.

    „Také si nemyslím, že ho to nějak změní, protože už včera dal do Stories video, ve kterém drží nůž a zbraň. Asi mu to nestačilo,“ přidává se dívka, kterou měl J. S. v minulosti napadnout.

    J. S. hrozí ostatním nožem.

    Máte informace o aktivitách jiných dětských gangů? Ozvěte se nám na tip@expres.cz!

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 3:06 čtvrtek 14. září 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      28
    • Tvl
      22
    • Super
      10
    • Haha
      3
    • Sladký
      3
    • Cože
      1