Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kokain ve vlaku, napadání dívek i pasťák! Kdo má být grázl z Modřan, který děsí děti plynovkou?

    Doslova jako vir se po sociálních sítích mezi mladými šíří šokující nahrávky, na kterých členové jakéhosi dětského gangu v pražských Modřanech přepadávají malé školáky. Jejich kápo je podle výpovědi svědků a informací Expresu problémový mladík s iniciálami J. S., jenž tahá na své vrstevníky plynovou pistoli a na sociálních sítích šermuje nožem. „Je to grázl, který dělá už dlouhou dobu problémy. Kamarádům nedávno psal, že má jít do pasťáku, protože jsou z něho rodiče už zoufalí,“ shodují se dobře obeznámené zdroje Expresu. Po sociálních sítích kolují také údajné nahrávky a zprávy, na kterých má nezvladatelný chlapec popisovat, jak si dal kokain ve vlaku a že si chce ublížit.

    Redakce Expresu v pondělí upozornila na nebezpečí v podobě dětského gangu, který už nějakou dobu řádí v pražských Modřanech. Na sociálních sítích se objevilo několik nahrávek, na nichž mladí sígři vyhrožují mladším školákům násilím.

    V jednom z videí je dokonce vidět, jak jeden z útočníků míří plynovou pistolí na svého vrstevníka a jeho kumpáni vystrašenému mladíkovi nařizují, co má udělat.

    „Všem řekneš nahlas: Promiňte! Bu*erante! Budeš se bavit slušně, nebo dostaneš,“ zazní například na nahrávce.

    „Ty se nezvedej,“ křičí mladík s pistolí na chlapce, který chtěl napadenému kamarádovi pomoci. „Ku*do, m*dko, vole! To si dovoluješ moc!“ řvou další mladíci ve videu.

    Expresu se po uveřejnění prvního článku ozvalo několik teenagerů z Modřan, kteří přišli s výše zmíněným šéfem dětského gangu do styku. Všichni ho popisují jako problémového mladíka, který si velmi rád troufá v přesile na mladší a někdy prý útočí i na dívky.

    „J. S. je grázl, který dělal problémy ve škole i venku. Nevinně uhodil spolužáka a řešila to i policie. Byl drzý na učitele a bezdůvodně jim nadával. Zhruba před půl rokem mě praštil v metru, druhý den mi zvonil na zvonek u baráku a vyhrožoval,“ svěřila se Expresu dívka, která z pochopitelných důvodů promluvila jen pod zárukou anonymity.

    „Zakazoval malým klukům odjet domů kvůli problémům, které si J. S. sám vyvolal. Jednu holku pronásledoval několik měsíců. Chodil za ní pokaždé, když šla v Krči ze školy domů. Plynovou pistolí mířil i na jednoho z mých kamarádů, ten s tím ale nechce být spojován,“ přidal se mladík, který s vyhlášeným sígrem má své zkušenosti.

    J. S. (vlevo) si rád dovoluje na mladší a v přesile.

    Vyhrožoval, že si ublíží, a chlubil se kokainem ve vlaku, říkají jeho známí

    Na sociálních sítích také kolují údajné korespondence J. S. s přáteli. Školák, který se před ostatními chlubí nejen plynovkou, ale také nožem, se má ve zprávách pomocí hlasovek svěřovat, že si dal kokain ve vlaku. Kamarádům měl také psát o svých psychických problémech a touze si ublížit.

    „Lidem psal, že si ublíží a že už nechce žít. Pak také psal o tom, že jeho rodiče s ním už nemají trpělivost a půjde do pasťáku kvůli všem špatným věcem, co udělal,“ uvádí zdroj Expresu, jenž nám veškerou korespondenci poskytl k nahlédnutí.

    Videem, v němž modřanský gang šikanuje mladé školáky, se už intenzivně zabývá policie. Mezitím prý vzali spravedlnost do vlastních rukou členové jiné party, kteří zmiňovaného J. S. několikrát napadli.

    Jednou si ho odchytili na autobusové zastávce přímo před lidmi. Potížista, který si dovoluje zejména na mladší a v přesile, se svíjel na zemi a plakal. O několik hodin později ale umístil na Instagram video s nožem.

    „Ve své aktivitě bude určitě pokračovat. Ta nakládačka ho nezmění. Jediná změna bude, že si bude možná dávat pozor a nebude už sdílet videa na sítích,“ myslí si mladík, který s J. S. přišel několikrát do styku.

    Máte informace o aktivitách zmíněného dětského gangu? Ozvěte se nám na tip@expres.cz!

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:22 středa 13. září 2023. Anketa je uzavřena.

    • Cože
      39
    • Tvl
      20
    • Super
      14
    • Trapas
      10
    • Haha
      8
    • Sladký
      7
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...