Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Expres v Hradišti: Martin T. zavřel salón a skrývá se před lynčem. Týraný pes dělá pokroky

    Martin T. si zavřel salón a podle zdroje Expresu se schovává před lidmi, co mu vyhrožují lynčem. | foto: Expres.cz

    Tisíce lidí mu skrz sociální sítě hrozily lynčem, napadením či dokonce smrtí. Ti, kteří ho znají od dětství, se obávali, že si sáhne na život. Podle zjištění Expresu se Martin T., který měl nechat záměrně hladovět svého psa, rozhodl skrývat před veřejností. Vyrazili jsme na místo, kde mladík provozoval svůj barber shop. Z fotek, které jsme na místě pořídili, je zřejmé, že je salón zavřený, což nám potvrdili i místní. „Zavřeno je už několik dní. Ten se sem už nevrátí,“ tvrdí člověk, který žije nedaleko od holičství.

    Málokterý případ týrání zvířat českou veřejnost šokoval natolik, jako ten, v němž hrají hlavní roli zubožený stafordšír Blade a jeho páníček Martin T. Mladík z Uherského Hradiště nechal psa samotného v bytě několik měsíců bez potravy.

    Údajně se tak chtěl pomstít své bývalé přítelkyni, s níž si zvíře pořídil. Na kost vyhublý Blade v sobě našel poslední zbytky sil, vylezl na parapet a všímaví sousedé zavolali na místo hasiče.

    Od chvíle, kdy se tento šokující příběh objevil na sociálních sítích, čelí Martin T. výhrůžkám napadení či dokonce smrtí. Někteří mu také hrozili, že vezmou útokem jeho barber shop, který mladík v Uherském Hradišti provozuje už třetím rokem.

    Redakce Expresu na místo, kde moderní salón sídlí, vyrazila. Po útocích či případných vzkazech směrem k tyranovi ani památky. Na webových stránkách se lidé stále mohou objednávat na střih či úpravu vousů, ale dveře do barber shopu byly zavřené. Podle místních tomu tak už je několik dní. „Ten se sem už nevrátí,“ tvrdí člověk, podle kterého se Martin T. stále skrývá u známých v Praze.

    Tuto informaci nám už dříve sdělil člověk, který mladého holiče zná od dětství. „Po městě se říká, že se schovává v Praze u známých. Do Hradiště se už nevrátí, tady by ho lidé zabili,“ uvedl člověk, který pro Martinovo chování nemá sebemenší pochopení.

    „Jeho byznys samozřejmě skončil. Všichni mu v Hradišti vyhrožují smrtí,“ dodal rodák z Uherského Hradiště, který si nepřál být jmenován.

    Martin T., který kvůli obavám zavřel svůj salón a smazal si profily na sociálních sítích, se nedávno ozval médiím a pokusil se vysvětlit své nepochopitelné chování.

    Poslední dva měsíce jsem se potýkal s psychickými problémy a nebyl jsem schopný se o něj starat. Chtěl jsem ho dát do útulku, ale bál jsem se reakce okolí, tak jsem to pořád oddaloval a oddaloval až se to dostalo do fáze že jsem tam začínal chodit míň, a když jsem viděl, co se s ním děje tak jsem dostal strach a nevěděl co dělat. Nikdo z okolí o mém problému nevěděl, tudíž mi, ani Bladeovi nemohli pomoct. Neměl jsem v tom žádné potěšení. Celá situace mě hrozně moc mrzí a lituji toho,“ uvedl pro Denik.cz muž, který podle svých slov plně spolupracuje s policií.

    „Dalo se tomu předejít kdybych se někomu svěřil. Doufám, že se Blade z toho dostane a bude zase jako byl dřív. Taky mě moc mrzí, jaký to má dopad na mé okolí. Nikdo z mé rodiny, rodiny mé bývalé přítelkyně, včetně jí nebo kamarádů o tom nevěděl, jinak by určitě zakročili protože jsou to dobří lidi. Tímto bych poprosil veřejnost, ať se zachovají lépe než já, a přestanou terorizovat lidi co za nic nemůžou. Všechnu tu nenávist si zasloužím jen já a jsem připraven nést následky,“ dodal Martin T., jehož celé prohlášení si můžete přečíst zde.

    Týraný pes Blade dělá pokroky, veterinární klinika zveřejnila nové fotky

    Zatímco Martinovi T. hrozí za týrání domácího mazlíčka trest, pes Blade, který přežil jen zázrakem, dělá velké pokroky. „Má se moc dobře, očividně mu domácí prostředí prospívá. Rozdíl je neuvěřitelný. Je to úplně jiný pes,“ stojí na facebookové stránce Veteriny Turčinková, kde se objevilo také několik aktuálních fotek.

    „Papká s chutí, už nepije hltavě, ale klidně. Konečně se mohla odstranit kanyla. Příští týden nás čeká kontrolní vyšetření krve. Teď už jen budeme dál pokračovat v přiměřeném přibírání podle speciálně vypracovaného plánu,“ informovala dále klinika.

    Fotogalerie