Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Dostane matka vyšší trest? Detektor lži měl odhalit, že tyran Kuča vzal Markovu (†3) smrt na sebe

    Josef Kuča dostal za brutální utýrání Marečka 16 let. Kolik teď vyfasuje matka Simona? | foto: koláž Expresu

    Za brutální utýrání tříletého Marečka dostal Josef Kuča šestnáct let. A lidé zuří, že je to málo, protože pro něj chtěli doživotí. Jenže situace je dost možná taková, že si soudkyně rozhodnutím otevřela cestu k tvrdšímu potrestání chlapcovy matky Simony. Její podíl na smrti malého Marka totiž mohl být větší, než se doposud zdálo. Podle informací Expresu neprošla testem na detektoru lži, zatímco Josef Kuča neprošel jen v otázkách, kde se vinu snažil vzít na sebe.

    Veřejnost byla přesvědčena, že si lounský tyran od soudu odnese doživotí. Ani ne tříletého syna svojí přítelkyně Simony měl týrat zvlášť brutálním způsobem: lámat o něj vařečky, bít ho do krve, dokonce o něj típat cigarety, pálit ho žehličkou a posazovat na rozpálený sporák, což vedlo k jeho smrti.

    Namísto toho teď Josef Kuča vyfasoval šestnáct let za mřížemi. Spoustě lidí to přijde jako výsměch a zuří, že v případě dobrého chování může být do pár let venku. 

    Podle informací Expresu ale vše nemusí být tak, že by se snad soudkyně nad bestiálním tyranem slitovala. Spíše si mohla otevřít cestu k co nejtvrdšímu potrestání matky Simony.

    Na první pohled spokojená rodinka...

    Původně se totiž mělo za to, že Kuča byl hlavním tyranem a nakonec i vrahem, zatímco Simona všemu „jen“ přihlížela a nenahlásila to policii. A tak jemu hrozilo doživotí a jí maximálně pět let. 

    Překvalifikování Kučova činu z vraždy na ublížení na zdraví s následkem smrti ovšem naznačuje, že nemusí být tak úplně jasné, že je pachatelem pouze on sám a Simona jeho jednání jen přihlížela. Matka může mít na chlapcově smrti mnohem větší podíl, než se dosud zdálo.

    Mareček s matkou Simonou

    Zatím totiž celá představa o posledních měsících v bytě hrůzy, že měl Josef Kuča dělat Marečkovi ze života noční můru a Simona T. se dokonce sem tam pokusila zasáhnout, ale svého přítele se bála, a tak ho raději nechala chlapce týrat, vznikla pouze na základě výpovědí jich dvou samotných. 

    Podle informací Expresu pocházejících od zdroje, který se účastní soudních jednání a o případu má detailnější informace, ale do celé věci důrazně promluvila zkouška na detektoru lži.

    „Simona na detektoru lži neprošla. Kuča na detektoru neprošel ve věcech, kde házel vinu na sebe,“ řekl nám zdroj.

    V překladu by to tedy mohlo znamenat, že Simona T. lhala, že synovu brutálnímu týrání pouze přihlížela, a Josef Kuča lhal, že vina za chlapcovu smrt padá pouze na něj. A možná právě proto soudkyně Marečkovu otčímovi napařila „pouze“ šestnáct let, neboť zločin nespáchal sám.

    A možná není náhodou, že soudkyně před dvěma dny pro Simonu navrhla vyšší trestní sazbu než pět let, které jí aktuálně hrozí za přihlížení fyzickému násilí, a její případ tak přeložila dokonce ke krajskému soudu.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:09 čtvrtek 13. února 2020. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      64
    • Trapas
      42
    • Sladký
      38
    • Super
      36
    • Haha
      36
    • Cože
      30
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...