Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Poslanec Foldyna Expresu přiznal zdravotní problémy a operace! Co říká na Soukupa v Clashi?

    Má za sebou mnoho amatérských zápasů v ringu a považuje se za milovníka bojových sportů, zejména pak boxu. Není tedy divu, že si Jaroslav Foldyna (63) nenechal ujít poslední galavečer Clash of the Stars, kde tentokrát zápasil mediální magnát Jaromír Soukup (54), do jehož pořadů v minulosti Foldyna často chodil debatovat. „Se sportem to bohužel nemělo nic moc společného. Nebyl to box,“ řekl nám poslanec, který pak Expresu přiznal také zdravotní problémy a operaci.

    Všichni si jistě pamatují, jak kvůli Pavlu Novotnému chtěl nechat během natáčení na Barrandově „zhasnout světla“. V médiích se pak psalo o případném zápase mezi řeporyjským starostou a Jaroslavem Foldynou.

    „V boxu malý porazí velkého a ani nemuknete. Já věřím sám sobě a jak by to dopadlo, tak by to dopadlo. Trefit ho hned, sestřelit ho a jít domů. Nikoho ale nepodceňuji. Pan Novotný má téměř dva metry, má nějakých 140 kilo,“ řekl tehdy Expresu Foldyna, který byl zápasu s Novotným nakloněn, ale ze souboje nakonec sešlo.

    Tehdy ale ještě neexistovala organizace Clash of the Stars, která je v Česku naprostým fenoménem a kromě bitev influencerů se hodlá časem zaměřovat také na zápasy politiků a celebrit.

    Nás zajímalo, zdali Foldyna náhodou nedostal nabídku a jestli sledoval poslední galavečer, na němž se představil Jaromír Soukup, do jehož pořadů na Barrandově chodil poslanec často debatovat.

    „Díval jsem se, zajímalo mě to. Myslím si ale, že to nemělo se sportem nic společného. Byla to taková show, nebyl to box. Věřil jsem, že si aspoň trochu zaboxují, ale nakonec to nebylo vůbec o boxu. Těžko tedy mluvit o nějakých schopnostech, nebylo toho moc vidět,“ uvedl Foldyna s tím, že zatím žádnou oficiální nabídku na souboj nedostal.

    Zkušený politik a bývalý člen ČSSD by se případnému zápasu ve vyprodané aréně nejspíše nebránil. Expresu ale přiznal, že ho aktuálně trápí zdravotní problémy.

    „Uvidíme. Teď jsem byl na dvou operacích a musím se z toho zotavit. Na tréninky jsem chodil, ale ťed jsem musel být mimo. Dělali mi kýlu a dělali ji nadvakrát. Je to nepříjemné. Určitě teď nějakou dobu nemůžu trénovat. Je to 10 dní od té druhé operace,“ prozradil nám Foldyna.

    Jaroslav Foldyna se zápasu s Novotným očividně vůbec nebojí.

    Pokud by případné laso třeba právě z Clashe dorazilo, jistě by Foldyna dostal zelenou od lídra hnutí SPD Tomia Okamury. Ten podle informací Expresu už s Clashem měl několik jednání a nově také rozjel podcast ve spolupráci se spolupromotérem organizace Jakubem Jírou. V prvním díle se právě řešil případný Okamurův zápas v Clashi.

    Fotogalerie