Středa 1. května 2024, Svátek práce

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Gymnázium zařízlo ministra Lipavského: Debatu zrušili smskou den předem! Kvůli půvabné kolegyni

    Pravidelně vyráží do regionů, potkává se s občany, ale také se studenty středních škol. Jenže do návštěvy gymnázia na Karvinsku hodilo vedení ministrovi Janu Lipavskému vidle. Pouhý den předem mu přišla sms zpráva, že se beseda se studenty ruší. „Dělat liberální politiku v Karviné je boj, který si málokdo umí představit,“ napsala pirátská kandidátka do Evropského parlamentu Zuzana Klusová, která setkání zařizovala.

    Právě Klusová je na Karvinsku výraznou politickou osobností a na daném gymnáziu osm let studovala. Ještě včera odpoledne si pochvalovala, že budou mít studenti možnost si promluvit s ministrem zahraničí, jenže k večeru přišla s nemilou zprávou.

    „Tak debata byla právě zrušena. Dělat liberální politiku v Karviné je boj, který si málokdo umí představit,“ uvedla zklamaně karvinská pirátka.

    Podle informací Expresu z prostředí diplomacie měla Janu Lipavskému odpoledne, tedy ani ne celý den před debatou, přijít sms zpráva od ředitele gymnázia, že se setkání ruší. Ministr má přitom dlouho dopředu nabitý program.

    Škole se údajně nelíbilo, že se na pořádání podílela i Zuzana Klusová, která kandiduje do Evropských voleb. Ta ovšem nabízela, že se debaty vůbec nezúčastní. Ani to ale nepomohlo.

    „Nejde přitom o žádnou propagaci Pirátské strany, debatu ostatně měl moderovat jeden ze studentů. Akci pořádá ministerstvo a ministr v debatě popisuje svoje zahraniční cesty, mluví o tom, jak funguje zahraniční politika, vyplňuje se tam diplomatický kvíz. Není to stranická záležitost. Bylo to domluvené tři měsíce a včera přišla smska,“ říká zdroj Expresu.

    Lipavský se rozhodl, že studenty namísto setkání na půdě školy pozve na debatu v karvinské hospodě, která se odehraje později odpoledne.

    „Právě jsem na cestě do Moravskoslezského kraje, kde byla na poslední chvíli zrušena debata se mnou o zahraniční politice a bezpečnosti na jednom z gymnázií. Mrzí mě to. Zvu proto (nejen) studenty a učitele na dnešní veřejnou debatu od 17.00 v ostravském klubu Dock,“ nechal se slyšet Jan Lipavský.

    Fotogalerie