Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Změnu pohlaví jsem odložila, prsa za 100 tisíc nepotřebuji! Rozhovor s Dominikou z Výměny

    Před televizním štábem oznámila, že už má od Ministerstva zdravotnictví schválenou operativní změnu pohlaví a brzy se stane oficiálně ženou. Ve velkém rozhovoru pro Expres.cz ale Dominika Petrů, která zazářila v posledním díle Výměny manželek, nyní prozradila, že plánovanou operaci musela ze závažných důvodů odložit. „Nějaký čas to ještě neproběhne,“ tvrdí Dominika, která nám také popsala, zdali plánuje nějaké estetické změny po zmiňované zásadní operaci.

    Poslední díl oblíbené reality show Výměna manželek, v němž se poprvé představila trans osoba, vyvolal u diváků silné emoce. Redakce Expresu se s Dominikou Petrů, která bývala mužem, ale od roku 2018 se identifikuje jako žena, spojila přes aplikaci Skype. Ve videorozhovoru nám Dominika velmi upřímně odvyprávěla svůj příběh a mimo jiné přiznala, že uvažovala o sebevraždě.

    V roce 2018 jsem chtěla skočit pod vlak. Byla jsem rozhodnutá. Měla jsem dokonce vyhlédnuté místo. Věděla jsem, kdy a kde to udělám. Káťa mě ale naložila do auta a odvezla do Bohnic na psychiatrickou pohotovost. Popovídala jsem si s nimi, hospitalizovali mě a byla jsem tam 14 dní. Nakonec to vyústilo v to, že budu tento problém více řešit. Už jsem nebyla chlap, ale žena. Od roku 2021 jsem na hormonální terapii,“ uvedla Dominika.

    Během natáčení se před televizním štábem Dominika několikrát svěřila, že má už naplánovanou operaci, po které se z ní oficiálně stane žena. Expresu nyní ale sdělila, že ke změně pohlaví stále ještě nedošlo.

    „Musela jsem ji z jistých důvodů odložit. To oddělení neřeší jen operace změny pohlaví, je to normální urologie, dělají toho více. Domluvit si termín je na dlouhou dobu. Nějaký čas to ještě neproběhne, ale už pracujeme na tom, aby to proběhlo. Nerozmyslela jsem si to, ale okolnosti mě donutily to odložit,“ vysvětluje Dominika.

    Nová prsa? Radši budu mít nulky, ale ať jsou děti šťastné

    Zajímalo nás také to, zdali má Dominika už promyšlené, do jakých půjde estetických změn po zásadní operaci.

    „Kosmetické zákroky jsou věci, které bych chtěla, ale jsou bohužel finančně dost náročné. Důležitější je pro mě investovat peníze do rodiny. Než abych si udělala prsa za 100 tisíc, tak raději dám peníze do dětí, ty jsou pro mne na prvním místě. Tak co, holt budu mít nulky, ale děti budou šťastné,“ říká s úsměvem Dominika.

    Své děti Dominika před lety požádala, aby jí už neříkali „tati“. Malí školáci si na velkou změnu až neuvěřitelně rychle a snadno zvykli. Nyní Dominice prý občas dokonce řeknou i „mami“.

    „Občas mi řeknou mami. Mě a ani Kátě to vůbec nevadí. Tati mi ale neříkají už hodně dlouho, zvykli si na to,“ popisuje Dominika Petrů.

    Zajímá vás více Dominičin příběh a cesta za změnou pohlaví? Pusťte si celý rozhovor!

    Fotogalerie