Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Svini napumpovali cizí krví a začíná škodit! Sochaře Černého Zemanův stav znepokojil

    David Černý | foto: Profimedia

    Patří k hlasitým kritikům prezidenta Miloše Zemana. Je ale obrovský rozdíl s někým názorově nesouhlasit a mít škodolibou radost ze zdravotních problémů druhého. S tím ale na sochaře Davida Černého nechoďte. Tomu totiž nedělá vůbec dobře fakt, že hlava státu se pomalu, ale jistě uzdravuje a vypadá každým dnem lépe a lépe. „Svini napumpovali cizí krví,“ napsal na Facebooku umělec.

    Ve středu prezident Miloš Zeman poskytl televizi Nova rozhovor přímo z nemocničního lůžka. Hlava státu se ukázala v dobré kondici. Prezident byl ve výborné náladě, místy vtipkoval a mimo jiné prohlásil, že brzy bude z Ústřední vojenské nemocnice propuštěn a zamíří do Lán.

    V závěru rozhovoru Zeman promluvil k „hyenám“, které se objevily ve chvíli, kdy byl hospitalizován a vypadalo to s ním špatně. „Já jim odpouštím,“ vzkázal prezident.

    Jednou z těchto „hyen“ je v očích prezidenta Zemana zajisté sochař David Černý, který den po dramatickém převozu hlavy státu do ÚVN oslavoval Zemanovu údajnou smrt. 

    Případným kritikům tehdy umělec vzkázal: „Ho*no líto, ať už táhne!“

    Známý sochař o sobě dal nyní opět vědět. Nejspíše ho silně znepokojil pohled na vtipkujícího a usmívajícího se prezidenta, který ve výše zmíněném rozhovoru působil o poznání lépe než na nedávných fotografiích.

    „Tak svini napumpovali cizí krví, oživili a svině začíná okamžitě škodit. To jen pro všechny útlocitné litovače,“ napsal Černý, který sice Zemana přímo nejmenoval, ale všem bylo jasné, že umělec myslí právě českého prezidenta.

    Černý asi zapomíná na to, že sám je svými opileckými výstupy proslulý možná více než uměleckými díly.

    „Svévolně jsem nebyl vpuštěn do letadla bez jakéhokoli zdůvodnění. Zaměstnanci reagovali velmi arogantním způsobem, prý jsem byl pod vlivem alkoholu,“ uvedl Černý pro Novinky.cz, když vysvětloval, proč nedoletěl do Bruselu.

    „Potvrzuji, že dnes nebyl na palubu letu číslo SN2810 z Prahy do Bruselu vpuštěn pasažér, jenž byl pod vlivem alkoholu a měl neobvyklé chování,“ sdělila mluvčí Brussels Airlines Wencke Lemmesová-Pireauxová pro ČTK.

    Jste hnůj plný nenávisti, vzkazují Černému lidé. Někteří se ho ale zastávají

    S Černým mnozí jeho obdivovatelé a kamarádi v komentářích souhlasili. Někteří dokonce veřejně vyjadřují touhu po tom, aby se prezident do nemocnice zase brzy vrátil. 

    Našli se ale tací, kteří dali sochaři jasně najevo, že jeho chování není vůbec v pořádku.

    „Ty jsi nechutný zm*d,“ napsal jistý pan Tomáš. „Teda, vy jste hnůj plný nenávisti,“ přidala se paní Marcela.

    Prezident byl v dobré náladě a vtipkoval.

    Neuvěřitelná změna, řekl po setkání se Zemanem Babiš

    Prezident Miloš Zeman je v ÚVN už od 10. října. Zpočátku se zdálo, že jeho zdravotní stav je velmi vážný, a Senát už připravoval aktivaci článku 66 Ústavy České republiky.

    Původně byl český prezident na klinice intenzivní medicíny. Chirurg Pavel Pafko, který je členem prezidentova lékařského konzilia, serveru iRozhlas.cz před časem sdělil, že Zeman má chronické jaterní onemocnění, a naznačil, že jde o cirhózu.

    V posledních dnech se ale prezidentův stav výrazně zlepšil. V pondělí byl Zeman navíc přeložen na lůžko dlouhodobé péče, aby mohl přijímat návštěvy. Ty nesmí být delší než třicet minut.

    Od přestěhování na lůžko dlouhodobé péče stihl Zeman už krátkou schůzku s premiérem Andrejem Babišem, setkal se také s budoucím předsedou vlády Petrem Fialou i se slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

    „Když jsem u něj byl minule, ležel. Dnes seděl, bavili jsme se, jeho stav se zásadně zlepšil. V porovnání s 10. říjnem je to neuvěřitelná změna,“ řekl v pondělí Babiš.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 pátek 18. března 2022. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      494
    • Super
      51
    • Tvl
      31
    • Haha
      20
    • Sladký
      9
    • Cože
      6