Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Brzy mě pustí, hyenám odpouštím. Mynář je můj dobrý přítel! Zeman promluvil z nemocnice

    Miloš Zeman v rozhovoru pro televizi Nova | foto: Facebook

    Po setkání s premiérem Andrejem Babišem a slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou poskytl prezident Miloš Zeman v Ústřední vojenské nemocnici rozhovor pro televizi Nova. „Během několika dní budu propuštěn,“ řekl v interview s moderátorem Reyem Korantengem Zeman, který promluvil také o situaci kolem šíření covidu-19 a kancléři Vratislavu Mynářovi. Toho označil za dobrého přítele a pozdravil „lidské hyeny“, jež se prý objevily ve chvíli, kdy byl prezident hospitalizován.

    Moderátor televize Nova Rey Koranteng se s prezidentem Milošem Zemanem sešel přímo v jeho nemocničním pokoji a během čtvrt hodiny probrali několik zásadních témat.

    V úvodu rozhovoru Miloš Zeman promluvil o svém zdravotním stavu. Prezident je přesvědčen, že bude již brzy propuštěn z Ústřední vojenské nemocnice. 

    „Během několika dní budu propuštěn do Lán a první, co udělám, bude, že jmenuji Petra Fialu premiérem,“ oznámil Zeman, který působil, že je v dobré kondici i náladě a během rozhovoru často vtipkoval.

    „Vy mě netrápíte, to já trápím vás,“ řekl například Korantengovi Zeman.

    Prezident byl v dobré náladě a vtipkoval.

    Prezident se v rozhovoru také rázně zastal kancléře Vratislava Mynáře, který nedávno čelil velké kritice ze strany široké veřejnosti a médií.

    „Kancléř Mynář je skvělý úředník a kromě toho můj dobrý přítel. Nebyl by dobrým přítelem, kdyby nebyl skvělý úředník. Nesmíte také věřit všemu, co novináři napíší, když většinou píší o věcech, kterým vůbec nerozumí,“ řekl Zeman.

    V další části rozhovoru Zeman okomentoval jakýsi lockdown pro neočkované, který začne platit z neděle na pondělí. Podle prezidenta se jedná o adekvátní řešení.

    „Tady jde o lidi, kteří mohou, když jsou neočkováni, ohrozit nejenom sebe, ale i svoje okolí. Je to v každém případě užitečné,“ nechal se slyšet prezident, který také v krátkosti zhodnotil působení vlády Andreje Babiše.

    „V Česku je nejnižší míra nezaměstnanosti v celé Evropské unii, že je tady nejnižší procento chudoby. Tak tyto dva základní ukazatele plus celkem uspokojivý vývoj ekonomiky v předchozím období svědčí o tom, že tato vláda si vedla v zásadě dobře,“ řekl Zeman.

    Na závěr prezident popřál divákům štěstí a vzkaz měl i pro „lidské hyeny“, které se objevily ve chvíli, kdy byl hospitalizován. „Já jim odpouštím,“ vzkázal prezident.

    Prezident Miloš Zeman v rozhovoru prohlásil, že brzy opustí nemocnici a vrátí se do Lán.

    Miloš Zeman je v ÚVN hospitalizován už od 10. října. Zpočátku se zdálo, že jeho zdravotní stav je velmi vážný, a Senát připravoval aktivaci článku 66 Ústavy České republiky.  

    Původně byl český prezident na klinice intenzivní medicíny. Chirurg Pavel Pafko, který je členem prezidentova lékařského konzilia, dříve serveru iRozhlas.cz sdělil, že Zeman má chronické jaterní onemocnění, a naznačil, že jde o cirhózu.

    V posledních dnech se ale prezidentův stav výrazně zlepšil, což nedávno potvrdil i premiér Andrej Babiš.

    „Když jsem u něj byl minule, ležel. Dnes seděl, bavili jsme se, jeho stav se zásadně zlepšil. V porovnání s 10. říjnem je to neuvěřitelná změna,“ řekl v pondělí Babiš.

    Právě v pondělí byl Zeman přeložen na lůžko dlouhodobé péče, aby mohl přijímat návštěvy. Ty nesmí být delší než třicet minut. 

    Kromě Babiše už Zemana v nemocnici navštívila také slovenská prezidenta Zuzana Čaputová, která českému prezidentovi popřála hodně zdraví.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 20:30 čtvrtek 17. března 2022. Anketa je uzavřena.

    • Super
      46
    • Tvl
      8
    • Trapas
      6
    • Cože
      5
    • Haha
      4
    • Sladký
      4