Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Maminka zabité Simony, která zemřela na Orlíku: Steinert si na chudáka jen hraje

    Před téměř třemi lety svou jízdou na vodním skútru zabil její jedinou dceru, a zatímco pozůstalým z náhrady škody ve výši 1,4 milionu korun poslal pouhých tisíc korun, jak jsme informovali, Christoph Steinert byl viděn v BMW X5, jehož pořizovací cena je téměř dva miliony. Maminka Expresu sdělila, co si o tom myslí!

    Během vteřiny přišla o svou jedinou dceru a dodnes se z té rány nemůže vzpamatovat. Nepomáhá jí ani jednání muže, který celou nehodu způsobil a od soudu si za usmrcení v nedbalosti vyslechl tříletý trest s podmínečným odkladem na pět let a osmiletým zákazem řízení motorových plavidel s tím, že pozůstalým zaplatí náhradu škody ve výši 1,4 milionu korun.

    Z částky 800 tisíc korun, kterou soud přiřkl mamince teprve osmnáctileté Simony, zaplatil k dnešnímu dni pouhých tisíc korun. Maminka Šárka směšnou částku odmítla převzít, protože pochybuje, že je to maximum, co může Christoph Steinert zaplatit.

    „Vím od mých přátel, že je z bohaté rodiny. Na chudáka si jen hraje. Poslal jen tisíc korun. Víc nic. Jen se mi vysmívá a ničí mě ještě víc,“ sdělila Expresu žena, která se ze smrti své jediné dcery nemůže vzpamatovat.

    „Simona byla má opora. Držela mě a moc mi chybí. Byla mou velkou kamarádkou,“ říká se zármutkem paní Šárka, jež se téměř tři roky po smrti své dcery odhodlala nasednout na loď a vyplout na místo, kde došlo k tragické nehodě, když Steinert svým skútrem narazil do pramice, ve které byla i její dcera.

    „Žiju sice kousek od toho místa, ale neměla jsem doteď odvahu vyplout na vodu. Chtěla jsem ale projet tu trasu, kde se to stalo, a podívat se, jaké vlny dělá parník. On tvrdil, že ho odhodila vlna od parníku, ale ty jsou malé. Tak se to stát nemohlo. Podle mě musel jet nepřiměřeně,“ tvrdí Simonina maminka, která si stále myslí, že Steinert, jenž v den nehody slavil devatenácté narozeniny, byl opilý.

    Velkou míru viny za smrt své dcery dává i tomu, že na místě nebyli záchranáři na vodě a k její dceři přijela pomoc příliš pozdě. „Ztratili spoustu času. Kdyby tam byli dřív, mohla třeba ještě žít. Přála bych si, aby jednou otevřela dveře a řekla mi: Maminko, promiň, já se ti jen schovávala,“ říká.

    Také nám prozradila, co si myslí o tom, že Richard Genzer ještě před časem měl vlastnit onen osudový skútr. „Aspoň je vidět, co je to za lidi, když stále vlastní skútr, který mi zabil jediné a milované dítě. Je mi hrozně, ale musím za Simonku bojovat. Ona byla bojovnice po tátovi, tak teď za ni musím bojovat já. I když mě to stojí spoustu sil,“ uzavřela Simonina maminka.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 čtvrtek 29. srpna 2019. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      63
    • Trapas
      22
    • Super
      19
    • Haha
      17
    • Cože
      17
    • Sladký
      17
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...