Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    U Špindlerova Mlýna zemřel nevinný člověk. „Zastavte závody smrti!“ dožadují se lidé

    Lidé protestují proti tuningovým srazům. Ten poslední ve Špindlerově Mlýně skončil smrtí nevinného řidiče. „Závodníci“ tří sportovních mustangů se riskantně předjížděli vysokou rychlostí, jeden z nich vjel do protisměru a doplatila na to posádka vozu Škoda Rapid. Šofér na místě zemřel, jeho partnerka bojuje o život. Kdo zastaví tyhle bezohledné piráty? Případ připomíná událost z roku 2011, kdy se závodu účastnil i jeden politik.

    Vážná nehoda se odehrála v sobotu u oblíbeného střediska Špindlerův Mlýn. Trojice řidičů vozů Ford Mustang si tam udělala závodní dráhu ze silnice. V zatáčce jeden z nich vjel do protisměru, kde se střetl s řidičem Škody Rapid. Ten na místě zemřel, jeho partnerka bojuje v nemocnici o život.

    Třicetiletý pirát silnic, který podle všeho nehodu způsobil, vyvázl bez vážnějších zranění. Podle svědků nehody se řidiči proháněli rychlostí kolem 150 kilometrů v hodině a vzájemně se předjížděli.

    „Jeli tady tři za sebou a u nás před domem na to šlápli a v zatáčce jeden druhého začali předjíždět. Jeli určitě 150kilometrovou rychlostí, ne-li víc. Pak jsme slyšeli ránu. Už včera tady jezdili jako blázni. Teď to odnesli nevinní,“ uvedla svědkyně pro TV Nova.´

    Nehodu u Špindlerova Mlýna nepřežil člověk.

    Sraz sportovních vozů skončil tragédií. Řidič Fordu Mustang vjel do protisměru a srazil se s protijedoucím vozem.

    Sraz sportovních vozů skončil tragédií. Řidič Fordu Mustang vjel do protisměru a srazil se s protijedoucím vozem.

    Ve Špindlerově Mlýně se zrovna konal sraz sportovních aut značky Ford Mustang. Podle organizátorů šlo hlavně o focení. Bohužel jen u focení rozhodně nezůstalo a bezohlední řidiči sportovních vozů se po okolí proháněli naprosto nepřiměřenou rychlostí, kterou ohrožovali ostatní řidiče na vozovce. 

    Kdo tyhle nesmyslné závody zastaví?

    Zemřel nevinný člověk, opět. Je mi smutno a zle při představě, že tam jedu s dětmi na výlet a tohle nás potká,“ píší lidé v diskuzích na facebookovém profilu Hasiči města Špindlerův Mlýn a naznačují, že tento případ není ojedinělý.

    „To je ta elita národa, kdy už dá někdo těmhle s*áčům přes prsty?! Je to tady každý víkend, je mi smutno. Upřímnou soustrast rodině,“ rozčiluje se další člověk.

    Bývalý zastupitel z ODS Tomáš Vavřinec také závodil

    Není to zdaleka jediný případ, kdy kvůli honičkám v drahých sportovních vozech zemřel naprosto nevinný člověk. Známý případ se stal v roce 2011 u Slaného, až hrozivě se podobá tragédii ve Špindlu.

    Tam se proháněli řidiči dvou nissanů při cestě z tuningového srazu v Panenském Týnci. Při předjíždění ohrozili jiný vůz. Jeho šofér ve snaze vyhnout se šílencům strhl volant a vjel do příkopu.

    Viníci nehody ani nepřibrzdili, posádce renaultu pomohli až další řidiči, kteří havárii viděli. Šestadvacetiletý řidič zemřel v nemocnici, o čtyři roky mladší spolujezdkyně bojovala o život s těžkým poraněním hlavy a břicha.

    Později se během vyšetřování ukázalo, že jedním ze „závodníků“ byl tehdejší pražský zastupitel ODS Tomáš Vavřinec. Ten ale popřel, že by za karambol byl zodpovědný.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:57 pondělí 20. ledna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      127
    • Trapas
      59
    • Cože
      58
    • Super
      57
    • Sladký
      51
    • Haha
      46
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...