Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Autonehoda v Přerově: Zemřely Anička a Eliška (obě †15) kvůli tahanicím o pozemek?

    Anička s Eliškou (obě †15) přebíhaly se svými kamarády silnici na kraji města. Zatímco chlapci se dostali na druhou stranu, dívky srazil řidič. Obě školačky byly na místě mrtvé. Podle posledních zpráv šly dívky po turistické stezce, která nepochopitelně vede přes zmíněnou silnici. V místě, kde k nehodě došlo, chybí přechod pro chodce. Radnice uvádí, že důvodem je neochota dvou lidí prodat své pozemky.

    Krátce poté, co došlo ke smrtelné nehodě v Přerově, se na sociálních sítích objevovaly informace, že místo, kde dívky zemřely, je velice nebezpečný úsek.

    Podle místních bylo jen otázkou času, kdy k podobné tragédii dojde.

    Není tam žádný přechod pro chodce, ale stejně na tomto místě denně přebíhá spousta lidí. Vede je tam totiž turistické značení. Řidiči v tomto úseku jezdí až 120kilometrovou rychlostí a chodců si zejména ve večerních hodinách jen těžko všimnou. Radnice se situaci snažila řešit.

    Objevil se ale zásadní problém.

    „Jsme si vědomi, že jde o velmi nebezpečný úsek. Proto se už od roku 2017 snažíme situaci řešit. Úprava se projektově připravuje, počítá se tam s osvětlením vozovky a s ostrůvkem pro chodce,“ řekla pro server Blesk.cz mluvčí přerovské radnice Lenka Chalupová.

    Aby vznikl zmíněný ostrůvek pro chodce, musí město vykoupit pozemky. A to není tak lehké, jak se na první pohled zdá.

    „Máme problém s výkupy dvou pozemků, které patří soukromým osobám. Dokud nebude město jejich majitelem, není možno úpravy provést,“ dodala mluvčí. 

    S jedním z vlastníků už radnice prý jedná, druhý je ale proti.

    K nehodě došlo v sobotu 14. září kolem osmé hodiny večerní. Podle dostupných zpráv přecházeli čtyři školáci silnici I/47 po značené turistické značce na okraji Přerova ve směru na Lipník nad Bečvou. Chlapci se dostali na druhou stranu, Elišku a Aničku ale srazil řidič osobního vozu. 

    V diskusi na serveru iDNES.cz se objevilo svědectví, podle něhož si řidič nejprve myslel, že srazil srnu. Po zastavení ale zjistil, že jsou na silnici dvě lidská těla. 

    Okamžitě zavolal záchranku. Do příjezdu sanitky se snažil dívky spolu s dalšími kolemjdoucími oživit. Bohužel byla ale veškerá snaha marná.

    „U obou pacientů byla zjištěna mnohočetná poranění, která byla neslučitelná se životem. Lékař proto musel u postižených osob následně konstatovat smrt,“ uvedla mluvčí zdravotnické záchranné služby Lucie Urbanová.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:51 čtvrtek 16. ledna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      44
    • Cože
      41
    • Trapas
      40
    • Haha
      37
    • Sladký
      37
    • Super
      35
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...