Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Šándor zpochybnil příběhy Hlůškové z Pákistánu. Terezina ostrá reakce: Vy jste tam se mnou byl?

    Tereza se pustila do experta Šándora, který zpochybnil její příběhy z pákistánské basy! | foto: Koláž Expresu

    Andor Šándor (66) patřil k expertům, kteří původně odhadovali, že Terezu Hlůškovou (27) čeká v pákistánském kriminále peklo. Dívka z Uherského Hradiště ale poslední měsíce ve videích popisuje, jak si v kriminále našla kamarádky, dobře vycházela s některými bachařkami a těžké období prý překonala i díky své povaze. „Osobně ji neznám, ale její vyjádření za tu dobu byla hodně rozporná, a to, co skutečně prožívala, nemusí být stejné, jako to, co nám říká,“ řekl Expresu Šándor, který pak Terezino chování přirovnal ke Stockholmskému syndromu. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat a Hlůšková poslala bezpečnostnímu expertovi vzkaz.

    Tereza Hlůšková původně plánovala, že svůj příběh lidem odvypráví pomocí knihy. Ve hře bylo dokonce několik dílů. Nakonec se ale nedomluvila s případnými autory a dnes toho vůbec nelituje.

    Už nějaký ten pátek nahrává videa na platformu Herohero, kde ji aktuálně sleduje přes 700 odběratelů. Každý z nich měsíčně platí 5 eur a Tereza na nahrávkách detailně popisuje nejenom to, jak se dostala do problémů, ale také rozebírá poměry v pákistánské věznici Kot Lakhpat.

    Z nahrávek je patrné, že si Hlůšková v base našla kamarádky a dobře vycházela také s některými bachařkami.

    „Mě neznásilňovaly ani nebily. Jedna bachařka za mnou přišla, když jsem byla odmalovaná a bílá jako stěna. Plácla mě po zádech a řekla, že by chtěla být také tak hezká. Měly mě rády. Líbila jsem se jim. To bouchnutí po rameni bolelo, ale ony se usmály a řekly, že mi to sluší,“ říká v jednom z videí Hlůšková.

    Představy expertů, že bude Hlůšková v pákistánském kriminále trpět, se tedy vůbec nenaplnily. Redakce Expresu oslovila Andora Šándora, jenž patřil k těm, kteří případ Terezy Hlůškové pro média často komentovali. Zajímalo nás, co říká na její příběhy z basy a zdali je překvapený, jak to mladá dívka v kriminále nakonec zvládla.

    „Známe něco, čemu se říká Stockholmský syndrom, že se uvěznění lidé zamilují do svých věznitelů. U každého to je jiné. Roli sehrává spousta faktorů,“ začal své povídání Šándor, který potom naznačil, že Tereze její příběhy z věznice příliš nevěří.

    „Terezu Hlůškovou neznám osobně, ale její vyjádření byla za tu dobu hodně rozporná. To, co se skutečně stalo, co prožívala a myslela si, nemusí stoprocentně korespondovat s tím, co nám nyní říká,“ řekl pro Expres.cz Andor Šándor.

    Ani nevím, kdo ten člověk je. Proč bych si měla něco vymýšlet?

    O reakci na tato slova jsme požádali i Hlůškovou, která nemá problém o pobytu v kriminále otevřeně mluvit, ale do oficiálních rozhovorů se nežene.

    Naopak se vší slušností novináře odmítá a se svými fanoušky a kamarády komunikuje prostřednictvím sociálních sítí, kde se nedávno například pochlubila šťastnou zprávou v podobě zásnub s partnerem Mariánem.

    Tereza Hlůšková je zasnoubená.

    „Ani nevím, kdo ten člověk je. Jestli je to policista, psycholog, ale hodně se zajímal o můj případ. Když jsem byla zavřená, lidé hodně dávali na to, co říkali ti vystudovaní. Teď jsem ale venku a můžu se hájit,“ řekla Expresu na úvod Hlůšková, která pak rozebrala Šándorův výrok.

    „Ty kráso! Proč bych si měla něco vymýšlet? Pokud jsem teď v pohodě, asi to znamená, že jsem v pohodě, a nebudu tady brečet kvůli tomu, co se stalo před pěti lety. Člověk, který byl někdy ve vězení, si na kriminál zvykne. Je jedno, jak dlouho tam jste. Nic jiného vám nezbývá. Musíte se přizpůsobit,“ tvrdí Tereza.

    „Nejsem ráda, že jsem tam byla. Kdybych mohla, vymažu to, ale opravdu jsem si tam zvykla. Nebudu přece lhát, že jsem tam čtyři roky brečela a řezala si žíly, když to tak nebylo. Měla jsem naději, že se dostanu ven a bude na mě čekat rodina. Nějaký týpek teď bude říkat, že si přikrášluji? Vy jste tam se mnou byl?“ ptá se známého experta Hlůšková, která plánuje obsáhlejší reakci na Šándora zveřejnit na svém profilu na Herohero.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 sobota 25. listopadu 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      87
    • Haha
      44
    • Super
      18
    • Tvl
      9
    • Cože
      6
    • Sladký
      5