Vyzkoušeli jsme Paula, pekárnu Kabát, Ječmínka, známé lahůdky ve Vodičkově ulici u tramvajové zastávky a pekařství Mr. Baker. Šli jsme po klasice - šunková nebo šunkovo-sýrová.
1. Pekárna Kabát
Kabát má pobočky ve vestibulech pražského metra. Jen šunková bageta v nabídce nebyla, a tak jsme zvolili „speciál“ = šunka, sýr, salám a zeleninová obloha. Okamžitě si vysloužila označení „Zklamání za 39 korun“. Od všeho byl v bagetě jen jeden malý plátek, po rozevření bylo navíc vidět, že bagetu plnili tak od poloviny, aby vypadala dobře.
2. Pekařství Paul
Od Paula jsme čekali hodně, hlavně proto, že jeho bagety známe. Doporučujeme například kuřecí. Ta se šunkou a ementálem ale není nic moc. Nebo - jak se to vezme. Paul rozhodně má nejlepší pečivo a nejkvalitnější šunku i sýr. To je ale vše, co v bagetě najdete. A my si říkáme, jestli to za 85 korun není trochu málo.
3. Libeřské lahůdky (Vodičkova)
Ve čtyři hodiny odpoledne už neměli šunkovou bagetu, tak jsme si místo ní dali tu s anglickou slaninou. A je to jasný vítěz. Za 39 korun dostanete naditou bagetu. Ke slanině jasně patří hořčice a kyselá okurka a obojí tady najdete. Rajče možná bylo trochu navíc. Nemáme důvod myslet si, že šunková by bylo zpracovaná hůře, je o 3 koruny dražší, takže bychom možná čekali ještě víc! Doporučujeme!
4. Ječmínek
Další z „metro“ pekáren, kde můžete pořídit rychlou svačinu během cestování po Praze. Jejich šunková bageta stojí 49 korun. Pečivo bylo dobré, ale už trochu rozmáčené od okurky. Oschlá rajčata nic moc, náplň přesně na pomezí mezi málo a dost. Spíše průměr.
5. Mr. Baker
Šunkovo-sýrová bageta od Mr. Bakera stojí rovných 40 korun. Tuhle také doporučujeme. Chutnala nám a mile nás překvapilo bylinkové máslo místo obyčejného, které bylo ve všech ostatních kouscích. Náplň je podle nás zcela adekvátní.
Všechny testy Expresu najdete zde.