Fotogalerie |
Granátové jablko je jedním z ovocí s nejvyššími antioxidačními účinky.
Jeho pravidelná konzumace zmírňuje následky stárnutí a přispívá ke snížení rizika onemocnění degenerativními chorobami, nemoci srdce a rakovinou.
Ovoce obsahuje látky, které pomáhají čistit tělo od volných radikálů, čistí krev, zabraňují tvorbě cévních usazenin, zmírňují kyselost žaludku, regulují krevní tlak, posilují organismus, obranyschopnost a imunitní systém a předchází výskytu nemocí, včetně rakoviny.
Jedno granátové jablíčko denně vám pokryje denní dávku vitamínu B9, kromě toho obsahuje vitamíny A, B1, B2, B3,C a E.
Co se týče minerálů obsahuje vysoké množství fosforu, chlóru, manganu, křemíku, zinku, vápníku, magnézia, mědi a železa. Protože je složené ze 77 procent z vody, je skvělou volbou pro sportovce.
Nejdůležitější a nejhojnější minerál je v granátovém jablku ovšem potasium. Ten příznivě ovlivňuje nervovou soustavu a svalovou aktivitu.
Granátové jablko je také velmi bohaté na vlákninu, zejména jeho semínka.
Zajímavostí je, že zatímco slupka a slupkovité blány vám pomůžou v boji s průjmem, tak semínka působí spíše projímavě. Jablíčko vám uklidní podrážděný žaludek.
Důležité je i zopakovat, jak se správně granátové jablko konzumuje. Nejlepší je vyříznou jeho „čepičku“ a po stranách naříznou. Potom ho stačí jen rozlomit.
Granátové jablko s jeho typickou sladko-kyselou chutí si prostě zamilujete. Ne nadarmo se říká, že mu neodolala ani Eva v ráji a spáchala tak první hřích.