Granátové jablko jako superpotravina: Zabraňuje stárnutí a uklidní nervy

Jestli je nějaká potravina, kterou na podzim a v zimě prostě musíte jíst, tak je to granátové jablko jablko. Obsahuje takový počet prospěšných látek, až je to skoro neuvěřitelné.

Fotogalerie

Granátové jablko je jedním z ovocí s nejvyššími antioxidačními účinky.

Jeho pravidelná konzumace zmírňuje následky stárnutí a přispívá ke snížení rizika onemocnění degenerativními chorobami, nemoci srdce a rakovinou.

Ovoce obsahuje látky, které pomáhají čistit tělo od volných radikálů, čistí krev, zabraňují tvorbě cévních usazenin, zmírňují kyselost žaludku, regulují krevní tlak, posilují organismus, obranyschopnost a imunitní systém a předchází výskytu nemocí, včetně rakoviny.

Jedno granátové jablíčko denně vám pokryje denní dávku vitamínu B9, kromě toho obsahuje vitamíny A, B1, B2, B3,C a E.

Co se týče minerálů obsahuje vysoké množství fosforu, chlóru, manganu, křemíku, zinku, vápníku, magnézia, mědi a železa. Protože je složené ze 77 procent z vody, je skvělou volbou pro sportovce.

Nejdůležitější a nejhojnější minerál je v granátovém jablku ovšem potasium. Ten příznivě ovlivňuje nervovou soustavu a svalovou aktivitu.

Granátové jablko je také velmi bohaté na vlákninu, zejména jeho semínka.

Zajímavostí je, že zatímco slupka a slupkovité blány vám pomůžou v boji s průjmem, tak semínka působí spíše projímavě. Jablíčko vám uklidní podrážděný žaludek.

Důležité je i zopakovat, jak se správně granátové jablko konzumuje. Nejlepší je vyříznou jeho „čepičku“ a po stranách naříznou. Potom ho stačí jen rozlomit.

Granátové jablko s jeho typickou sladko-kyselou chutí si prostě zamilujete. Ne nadarmo se říká, že mu neodolala ani Eva v ráji a spáchala tak první hřích.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:15 pátek 8. dubna 2016. Anketa je uzavřena.

  • 15
  • 10
  • 9
  • 8
  • 8
  • 7