Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Legenda Němeček kritizuje Spartu: Těm nepomůže ani Mourinho! Sáčkovi zničili kariéru

    Se Spartou byl zvyklý jen a jen vyhrávat. Není tak divu, že legendární Václav Němeček (54) trpí, když se kouká na to, jak se klub jeho srdce poslední roky trápí. Bývalý reprezentační kapitán se tentokrát pustil do složení hráčského kádru. Tým je podle něj tak nevhodně seskládaný, že by ho nedokázaly zvednout ani světově uznávané trenérské kapacity, jako je Jürgen Klopp či José Mourinho!

    Bývalý skvělý záložník Václav Němeček se ostře pustil do Sparty po zpackaném pohárovém derby s konkurenční Slavií, které parta kouče Pavla Vrby prohrála 0:3. 

    Jednalo se už o třetí porážku se Slavií v probíhající sezoně. Sparta navíc svému největšímu rivalovi ani jednou nedokázala dát branku.

    „Myslím, že máme v mužstvu několik hráčů, kteří tam nepatří. Nemůžou za Spartu nastupovat. A všichni vědí, kdo to je,“ řekl ve fotbalové talk show Tiki-Taka Němeček, jehož názor nezměnilo ani nedělní vítězství Sparty nad Baníkem.

     „I kdyby tam přišel Klopp, Mourinho… Myslím, že to nejde jen tak změnit, a to kvůli návykům těch hráčů. Jak chcete měnit návyky hráče, kterému je pětadvacet či sedmadvacet? To nezměníte. Možná tak do devatenácti. Pak už se dá pracovat na fyzické kondici, nějakých taktických věcech, ale ne na návycích,“ pálil do hráčů Sparty vicemistr Evropy z roku 1996.

    Němeček jako konkrétní chybu uvedl „čachry“ s talentovaným Michalem Sáčkem, kterého se už několikátý sparťanský kouč snaží přeškolit na krajního obránce, ale on se na této pozici vůbec nechytá.

    „Sparta v podstatě zničila jeho kariéru,“ řekl na plná ústa Němeček. 

    „Když začal Sáček hrát v dospělých, byl to záložník a je to záložník, nikdy to nebyl bek. Jako záložník na beku neumí bránit, všichni ho pak kritizují po zápase v Liberci, že přes něj šly dva identické góly. To je, jako kdyby hrál hroťák (hrotový útočník, pozn. red.) stopera nebo šel do branky,“ dodal legendární fotbalista.

    Plavšič? Není to až takový borec, Spartu ale nechápu

    Němeček se v oblíbeném fotbalovém pořadu vyjádřil i k ožehavé kauze kolem srbského záložníka Srdjana Plavšiče.

    Ten má být podle kuloárních informací již dohodnutý na smlouvě s pražskou Slavií, kam přestoupí zdarma po vypršení kontraktu na Letné.

    Jako první o pikantním přestupu informoval server iSport.cz. Hráč dohodu zatím popřel, málokdo ale jeho slovům dnes už věří.

    Srdjan Plavšič má od příští sezony kopat za pražskou Slavii.

    Podle Němečka Plavšičův odchod ke konkurenci nebude pro Spartu až tak velká ztráta, chování managementu letenského klubu ale nechápe.

    „Nechápu, proč pokud ho chci podepsat, nabídnu mu smlouvu, on to nepřijme, protože chce lepší podmínky… Tak to řeknu, hotovo, tečka, je konec diskuze. Jestli on podepsat nechce, protože někde dostává ještě víc peněz, ať jde. Je to fotbal. Je to profík. Pro mě třeba Plavšič není až takový borec, abych tady musel licitovat se Slavií nebo s jiným mužstvem,“ myslí si Němeček.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:39 středa 8. září 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      15
    • Haha
      8
    • Trapas
      7
    • Sladký
      6
    • Cože
      5
    • Tvl
      5
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

    Vezmeme vás na titulní stranu
    Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

    jít naiDNES.cz