Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Rosický: Plavšič se prý sešel s Trpišovským, ale my mu věříme! Co říká na spor s Vrbou?

    Oba mají jiné představy, ale stejný cíl. | foto: Profimedia.cz

    Oba mají stejný cíl: vrátit Spartu na výsluní. Každý z nich toho chce ale dosáhnout trochu jinou cestou. Fotbalovými kuloáry se už delší dobu nesou zprávy o bobtnajícím sporu mezi sportovním ředitelem Tomášem Rosickým (40) a hlavním trenérem Pavlem Vrbou (57). Oba teď promluvili směrem k rozzuřeným sparťanským fanouškům a shodli se na tom, že žádné problémy mezi sebou nemají. Co řekli ke kauze kolem „přeběhlíka“ Srdjana Plavšiče?

    „Pokud chceme jít úspěšnou cestou jako Slavia, budou se tady muset některé věci změnit,“ řekl po pohárové porážce 0:3 se Slavií sparťanský kouč Pavel Vrba.

    Zasvěcení okamžitě pochopili, že Vrba těmi „některými věcmi“ pravděpodobně narážel na cestu, kterou ve Spartě zvolil sparťanský sportovní ředitel Tomáš Rosický. 

    Bývalý skvělý záložník se netajil tím, že nechce jít ve stopách konkurenční a úspěšné Slavie, ale hodlá Spartu budovat trochu jinak. Plánoval stavět zejména na odchovancích, zatímco trenér Vrba rád spoléhá na zkušené borce.

    Není tak divu, že se ihned po Vrbově nástupu na Letnou spekulovalo o tom, že vztah zkušeného kouče s jeho zatím nepříliš úspěšným šéfem nebude zrovna ideální. Jak Vrba, tak Rosický se teď ke spekulacím rozhodli vyjádřit v podcastu Sparťanských novin.

    „Baví mě hrozně ty spekulace, nevím, jak na to ti lidé přicházejí. Musím říct, že s Tomášem se pravidelně scházíme a bavíme se o věcech. Nemáme vůbec žádný problém. Chceme oba Spartu dostat co nejvýše a děláme vše pro to, aby to tak bylo. Jestli někdo spekuluje, že spolu máme problém, k tomu se už nechci vyjadřovat, protože to je už někdy vtipné,“ řekl sparťanský trenér Pavel Vrba, který zdůraznil, že se s Rosickým shodují i na tom, jaké hráče v létě do týmu přivést.

    Podle zákulisních informací měl spor mezi Rosickým a Vrbou vygradovat poté, co srbský křídelník Srdjan Plavšič údajně podepsal smlouvu s konkurenční Slavií. S touto informací jako první přišel server iSport.cz. 

    Zdroj redakce Expres.cz před několika dny potvrdil, že Plavšič je na podmínkách smlouvy v Edenu domluvený. Po sociálních sítích prý kolují dokonce informace, že existují i fotografie z podpisu smlouvy.

    Rosický v podcastu uvedl, že Plavšič ale stále se Spartou jedná a všem lidem z klubu řekl, že smlouvu se Slavií nepodepsal.

    „Jestli bude Plavšič ve Spartě pokračovat? Na to teď nedokážu odpovědět,“ řekl konkrétně sportovní ředitel Sparty Rosický, který také popsal vývoj celé kauzy. 

    Plavšič by měl říct, co chce, myslí si Vrba

    Mnoha fotbalovým expertům přišlo zvláštní, že o setrvání Plavšiče, kterému 30. června končí smlouva, projevil velký zájem trenér Vrba, ale Rosický údajně vyčkával tak dlouho, až měl srbský rychlonožka nakonec podepsat smlouvu u největšího rivala.

    „Plavšič vlastně rok nebyl členem základní sestavy, nehrál loni na jaře, osmnáct měsíců před koncem smlouvy, nehrál ani na podzim. Až když tým převzal Pavel Vrba, dostal šanci a trenér za mnou následně přišel, že by s hráčem chtěl pracovat dál. Od té doby pracuji, abych Pavlovi vyhověl,“ vysvětlil Rosický.

    „Sám hráč by měl říct, co chce. Jestli svou budoucnosti vidí ve Spartě, měl by to jednoznačně definovat. Pokud má v úmyslu odejít, bylo by fér, aby to řekl, a my se podle toho zařídili,“ dodal k ožehavému tématu trenér Sparty Pavel Vrba, jemuž prý Plavšič také řekl, že do Slavie nepřestupuje.

    Srdjan Plavšič má od příští sezony kopat za pražskou Slavii.

    Schůzka Plavšiče a Trpišovského? Věříme našemu hráči, říká Rosický

    Rosický v podcastu přiznal, že se k němu dostaly také informace o Plavšičově údajné schůzce s trenérem Slavie Jindřichem Trpišovským. 

    Tyto zprávy ho prý však nechávají ledově klidným.

    „Zpráva, že se prý Srki (přezdívka Srdjana Plavšiče, pozn. red.) potkal s Trpišovským, Stanciem a tak dále, koluje v éteru už tři týdny. Věříme našemu hráči, který mně, trenérovi i spoluhráčům tvrdí, že s nikým nemluvil a nic nepodepsal. Takhle se chováme my a uvidíme, jak to dopadne,“ řekl Rosický.

    O pikantním přesunu Srdjana Plavšiče do Slavie se mluví už několik dní. Sám fotbalista se ke všemu vyjádřil na Instagramu před pohárovým derby se Slavií.

    „Ahoj fanoušci, můžu říct, že se Slavií jsem smlouvu nepodepsal ani jsem s nimi nejednal o žádné nabídce. Jednáme se Spartou, jestli bude nový kontrakt,“ napsal na sociální síti pětadvacetiletý srbský rychlík.

    Většina fanoušků Sparty i Slavie ale tuší, že jde jen o jakýsi zastírací manévr. Těžko by před zápasem s největším rivalem Plavšič potvrdil, že se za několik týdnů bude hlásit v Edenu.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:49 pondělí 6. září 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      16
    • Sladký
      7
    • Cože
      6
    • Haha
      5
    • Tvl
      5
    • Super
      4
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...