Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Plavšič si už prý plácl se Slavií. Vízek: Může za to Rosický, ve Spartě jsou pitomci!

    Srdjan Plavšič má od příští sezony kopat za pražskou Slavii. | foto: Profimedia.cz

    Ke stvrzení nejtřaskavějšího přestupu posledních let stačí už jen formality! Podle zdroje Expresu se sparťanský záložník Srdjan Plavšič (25) už dohodl na podmínkách smlouvy s konkurenční Slavií, kam by měl přestoupit jako volný hráč po vypršený smlouvy. To znamená, že za něj klub z Edenu nebude muset Spartě zaplatit ani korunu! „Největší ponížení a obrovský amatérismus zejména ze strany Tomáše Rosického,“ okomentoval ostře sledovaný transfer pro Expres.cz legendární Ladislav Vízek.

    Na sociálních sítích se už delší dobu mezi fanoušky a fotbalovými insidery spekulovalo o tom, že Srdjan Plavšič, srbský křídelník Sparty, je v kontaktu s konkurenční Slavií. Není tajemstvím, že jeho kvality dlouhodobě uznává kouč mistrů z Edenu Jindřich Trpišovský.

    V pondělí server iSport.cz s odvoláním na své zdroje uvedl, že Plavšič neprodlouží na Letné kontrakt a přesune se na druhý břeh Vltavy.

    Pikantní přestup nyní Expresu potvrdil i dobře obeznámený zdroj, který má kontakty v obou pražských klubech. 

    „Plavšič už je ve Slavii dohodnutý na podmínkách smlouvy, je to prakticky hotové,“ řekl nám člověk, který si nepřál být jmenován.

    Sám Plavšič předtím než nastoupil do středečního derby proti Slavii (0:3), na Instagramu spekulace o přestupu popřel.

    „Ahoj fanoušci, můžu říct, že se Slavií jsem smlouvu nepodepsal ani jsem s nimi nejednal o žádné nabídce. Jednáme se Spartou, jestli bude nový kontrakt,“ napsal na sociální síti pětadvacetiletý srbský rychlík.

    Srdjan Plavšič má údajně namířeno do konkurenční Slavie.

    Většina fanoušků Sparty i Slavie ale tuší, že jde jen o jakýsi zastírací manévr. Těžko by před zápasem s největším rivalem Plavšič potvrdil, že se za několik týdnů bude hlásit v Edenu.

    Vízek: Ve Spartě jsou amatéři, tohle jde za Rosickým!

    Příznivcům klubu z Letné vadí, že o Plavšiče, který má smlouvu jen do 30. června, hodně stál trenér Sparty Pavel Vrba. Jenže sportovní ředitel Tomáš Rosický příliš dlouho otálel, a tak nevysoký fotbalista využil nabídku konkurenční Slavie.

    „Sparta se může zlobit jenom na sebe, že si ho nepojistili. Jde to jednoznačně za Rosickým. Jsou to amatéři, je to pro sparťany strašné ponížení. Stáli o něj, pak zase nestáli. Řekli, si, že počkají. Slavia nečekala. Je to bomba,“ řekl Expresu Vízek.

    I přestože se jedná už o několikátý přešlap Tomáše Rosického ve funkci sportovního ředitele, podle Vízka jeho konec ve funkci není na pořadu dne.

    „On tam bude mít dobrou pozici u Křetínského (majitel Sparty, pozn. red.), tam jsou všichni pitomí, ale jde to za ním, to je bez diskuze,“ myslí si legenda pražské Dukly.

    Tomáš Rosický je opět pod palbou kritiky.

    Co se týče Srdjana Plavšiče, jeho Ladislav Vízek jako velkolepou posilu pro Slavii nevidí. 

    „Je rychlý, trochu chcípáček a rád simuluje. Nějakou dobu nehrál, teď hrál pár zápasů a můžou se z něj zbláznit. Já bych ho v týmu mít nemusel asi, ale je zadarmo a to je velká výhoda, navíc moc lepších hráčů na této pozici v Česku nevidím. Slavia by se musela koukat do zahraničí. Můj názor ale je, že by potřebovali spíše nějakého chladnokrevného střelce,“ míní Vízek, který je toho názoru, že Slavia převyšuje svého městského rivala nejenom na hřišti, ale i v tom, jak kvalitně pracuje její management.

    „Ve Slavii jsou všichni šikovnější ve všech úsecích. Měli by příští rok zažádat o Bundesligu,“ řekl na závěr s trochou nadsázky Vízek.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 pátek 3. září 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      92
    • Haha
      28
    • Tvl
      14
    • Trapas
      13
    • Sladký
      13
    • Cože
      9
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...