Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kokain, steroidy i boj s homosexuály. Příběh boxera Furyho, který vystoupí v Praze

    Fury porazil Schwarze technickým k. o. už ve druhém kole. | foto: Profimedia.cz

    Už dnes večer v pražském klubu SaSaZu vystoupí britský boxer Tyson Fury (30). Bude zde vyprávět svůj příběh. A ten je více než pestrý! Více než dvoumetrový obr patří mezi nejkontroverznější boxery posledních let. Co ho kromě výkonů v ringu nejvíce proslavilo? Tak třeba urážení homosexuálů, drogová aféra i jeho netypická přezdívka.

    Potomek irských kočovníků Tyson Fury odstartoval profesionální kariéru v roce 2008. Sedm let poté porazil ukrajinskou legendu Vladimira Klička a stal se tak mistrem světa v těžké váze. 

    Furyho vítězství většinu expertů šokovalo. Sám Brit si ale na favorita věřil a před zápasem Ukrajince označil za „kus ho*na“.

    Hromotluk vysoký 206 centimetrů ale vyvolává emoce i mimo ring. Je to showman od narození a rád provokuje.

    Před lety například srovnával homosexuály s pedofily, ženy zase posílal zpět do kuchyně. Do ringu nastupuje v trenkách s nápisem „Gypsy King“ (Cikánský král), což mnoho lidí mate, protože Fury není Rom, ale jak již bylo řečeno, pochází z rodiny irských kočovníků a tamní komunita se hrdě tituluje jako „cikáni“.

    Fury boxuje v trenkách s nápisem Gypsy King.

    Fury o sobě říká, že trpí bipolární poruchou. Kvůli užívání anabolických steroidů v roce 2016 přišel o profi licenci a začala jeho strmá cesta na dno.

    Začal flámovat, šňupat kokain a přibral několik desítek kilogramů. Jeho fanoušci už byli smíření s tím, že ho v ringu nikdy neuvidí.

    „Vážil jsem 180 kilo, byl jsem tlustý jako prase a chtěl jsem zemřít,“ řekl Fury časopisu Rolling Stone. 

    Fury se tedy rozhodl ukončit život. Nasedl do svého bouráku a chtěl „trefit“ most. Něco ho ale tehdy před zoufalým činem zastavilo. Fury dodnes nechápe, co to bylo. Vzhledem k tomu, že je silně věřící, nejčastěji mluví o tom, že ho zachránil bůh.

    Tyson Fury se chtěl zabít.

    Po této události šel Fury do sebe a řekl si, že se dokáže vrátit zpět na vrchol. Rychle shodil na svou původní váhu a určil si jasný cíl: stát se znovu šampionem!

    Před dvěma lety ohlásil Fury oficiálně návrat. Od té doby odboxoval čtyři zápasy. Třikrát vyhrál a s šampionem Wilderem remizoval a čeká se odveta.

    Těsně před přítelem do Prahy se Fury postavil dosud neporaženému Němci Schwarzovi, jehož naprosto zničil, rozhodčí zápas ukončil už ve druhém kole.

    Fury porazil Schwarze technickým k. o. už ve druhém kole.

    Za svou kariéru Fury vydělal pořádný balík. Jen za zápas s Kličkem si přišel na více než sto milionů korun. Peníze ho ale nezměnily a on zůstal i tak velmi skromným člověkem, který se navíc rád stará o ostatní. Například s oblibou obdarovává bezdomovce.

    Ve čtvrtek večer se Fury představí českým fanouškům v pražském klubu SaSaZu. Podle organizátora akce Petra Větrovského boxer neměl žádné speciální požadavky.

    „Byl naprosto skromný. Stačí mísa ovoce, voda a jedno dvě piva. Jako Brit ho má rád,“ řekl severu iSport.cz Větrovský.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:57 pátek 18. října 2019. Anketa je uzavřena.

    • Super
      32
    • Trapas
      15
    • Tvl
      14
    • Cože
      13
    • Sladký
      13
    • Haha
      12
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...