Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Tragédie MMA zápasníka Štefana: Za hororové zranění prý může pouliční bitka! Incident řeší policie

    Štefan Bazso bojuje o život. | foto: Archiv

    Snil o profesionálním MMA zápase. Místo boje v kleci nyní svádí boj o svůj život! Slovenský ranař Štefan Bazso (34) přišel o část lebky a obě nohy. Jeho partnerka Míša nedávno založila sbírku, kde se na pomoc bojovníka vybralo už zhruba 840 tisíc korun. Nyní slovenská média přišla s tím, že se pomalu začíná rozplétat hádanka, jak Štefan k hororovému zranění vlastně přišel. Za vším měla údajně být pouliční bitka, kterou nyní řeší policie.

    „Števo má velké srdce, jeho život nebyl nikdy lehký, ale nikdy se nevzdal. Svoji dobrosrdečnost s radostí rozdával lidem, kteří to potřebovali. Aktivně spoluorganizoval veřejné sbírky a benefiční akce na pomoc nemocným dětem,“ uvedla na webu Ludialudom.sk Štefanova milující partnerka Michaela, která doteď blíže nespecifikovala, jak se její přítel zranil.

    Podle slovenského serveru Cas.sk ale potetovaný svalovec Štefan nebyl takové neviňátko, jak ho jeho láska vykreslila. Zmiňovaný web zveřejnil svědectví jednoho ze svých čtenářů, který tvrdí, že MMA zápasník Bazso prý často využíval své fyzické parametry v pouličních bitkách.

    Na začátku května však Štefan Bazso prý narazil na zdatného soupeře, údajně šlo o bývalého kickboxera z Košic. Incidentem se už zabývá slovenská policie.

    „Ve vztahu k vámi uvedené události můžeme potvrdit, že policie ve věci jedná. Vyšetřovatel odboru kriminální policie v Košicích vede trestní stíhání ve věci ublížení na zdraví. Ve věci jsou prováděny všechny potřebné procesní úkony v souladu s trestním řádem, přičemž ve věci zatím nebylo vzneseno obvinění žádné konkrétní osobě a nebylo vydáno ani konečné rozhodnutí,“ uvedla pro výše uvedený server krajská policejní mluvčí Jana Mésarová, podle níž vyšetřovatel na případu intenzivně pracuje.

    Štefan Bazso se svou láskou

    Vše nasvědčuje tomu, že Baszo utrpěl vážné poranění během pouliční bitky. „Slyšela jsem, že se to stalo u nás v Krásně, ale žádné další detaily nevím,“ svěřila se žena, která žije ve zmiňované městské části Košic.

    Štefan Bazso

    Štefanova rodina ani jeho partnerka Michaela, kterou Expres.cz prostřednictvím sociálních sítích kontaktoval, se k údajnému incidentu zatím nevyjadřují.

    Štefan Bazso byl podle svých přátel a rodiny sportovec tělem i duší. V mládí se věnoval házené, pak si ale zamiloval fitness a bojové sporty. V posledních měsících snil hlavně o tom, že si odbude profesionální debut v MMA.

    Štefan Bazso

    Zhruba tři týdny před naplánovaným zápasem Štefan skončil na ARO kvůli blíže nespecifikovanému zranění s mechanickým poškozením krční tepny.

    „Jeho mozek nebyl prokrven a okysličen po dobu neuvěřitelných deset hodin. Přerušením krevního oběhu došlo u Štefana k ischemii mozku. Kvůli zvyšujícímu se tlaku v lebce a masivnímu otoku mozku mu museli lékaři odstranit část lebky. Následky byly fatální... Celá levá hemisféra odumřela. Jeho pravá ruka a noha zůstaly nehybné,“ popsala pro web Ludialudom.sk Štefanova přítelkyně Michaela.

    „Štefanovi se v aortě vytvořila krevní sraženina, kterou bylo nutné rozpustit a aortu zpevnit. Bohužel i přes práci lékařů se sraženina začala uvolňovat a ucpala mu cévy v nohou. Aby Štefanovi zachránili život, přistoupili k první amputaci obou nohou pod kolenem,“ uvedla dále mladá žena, která svému miláčkovi založila sbírku, kde přispívají nejenom jeho přátelé.

    Štefan Bazso bojuje o život.

    Štefan Bazso bojuje o život.

    Ucpání cév bylo tak masivní, že lékaři museli přistoupit k druhé amputaci, tentokrát v půli stehen.

    „Po celou dobu se Štefan potýkal s dalšími komplikacemi, konkrétně s opakovanými oboustrannými zápaly plic, nehojícími se ranami, otravou krve, neustupujícími horečkami a vysokým krevním tlakem,“ dodala Michaela.

    Pokud se Štefan dostane z nejhoršího, budou následná léčba a rehabilitace velice nákladné.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:00 úterý 21. listopadu 2023. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      21
    • Trapas
      18
    • Cože
      14
    • Super
      6
    • Haha
      6
    • Sladký
      4